София, ул. Алабин №58

Iphone XS има сериозен проблем…

Гореща новина гръмна в интернет през уикенда. Много от новите айфони на Apple отказват да се зареждат. Новините идват след вълна от оплаквания на клиенти в общностите за поддръжка на Apple, Reddit, MacRumors, Twitter и YouTube. Най-популярният тех канал в YouTube сега показва колко широкоразпространен е проблемът.

Люис Хилсентегър – човекът, стоящ зад известния канал „Unbox Therapy“ – показа на света „стотици“ публикации, описващи феномен, при който iPhone XS и iPhone XS Max не се зареждат, ако са включени в зарядно устройство, когато са с изключен дисплей. Освен това някои модели напълно фрийзват и се оправят единствено с рестарт.
Любопитен за това колко е широко разпространен е проблемът, Хилсентегър показа осем модела XS XS и iPhone XS Max и ги свърза със стандартното зарядно устройство на Apple. От осемте само две (един iPhone XS, един iPhone XS Max) работи правилно и се зарежда от изключен дисплей.
Пет от другите шест (два iPhone XS, три iPhone XS Max) отказаха да се зареждат, докато екранът не се включи, докато един iPhone XS Max отказа да се зарежда при всякакви обстоятелства и замръзва за няколко минути при включването му в мрежата.

Както отбелязва Хилсентегър, Apple продава милиони телефони, така че е невъзможно напълно да разбере мащаба на този проблем, но въз основа на тестовете му и стотиците коментари във форумите за поддръжка и социалните медии, това е важно съобщение. 

Някои потребители са намерили решение на проблема – използване на безжично зарядно устройство. Това обаче не е идеалното решение, тъй като продължителното безжично зареждане редуцира живота на батерията, а Apple заплаща по-високи цени за батериите за замяна на iPhone XS и iPhone XS Max.
Следователно натискът сега е на Apple да отговори на този проблем и да потвърди дали той може да бъде коригиран софтуерно или не. Очевидно един плакат на Apple Support Communities съобщава, че техническата поддръжка на Apple е „наясно“ с проблема и препоръчва да се смени телефона, което отново предполага, че това е хардуерен проблем.

Защо програмните езици са на английски език

Вижте как премина събитието „Какво е да си дизайнер в компания като Кока-кола“

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!