София, ул. Алабин №58

Искате да станете програмист в голяма компания? Ето начините, по които да ви забележат!

В днешния свят програмистите управляват технологичната индустрия. Гигантите от Силиконовата долина определено предпочитат хората, които могат да програмират. А днес то е също толкова важно, колкото и пиенето на вода. Макар че това може да не е от значение за хората, които нямат интерес в този сектор, това е задължително за хората, които желаят да се развиват. Освен това, конкурентното кодиране е това, което кара програмистът да изпъква сред тълпата. Хората, които са спечелили престижен конкурс, свързан с кодирането, със сигурност получават много по-голяма преференция от другите. Някои от състезанията са толкова големи, че компаниите те искат на работа веднага щом спечелиш. Кодирането може да направи чудеса, а и вие просто трябва да застанете под прожектора.

Association for Computing Machinery е международен контест, който буквално може да се сравни с  Олимпиада по кодиране. Това е многоетапен световен конкурс за програмиране, организиран от 13 години насам. Спечелването му ви дава безупречно и поразително портфолио. Макар че се изисква изключително ниво на упоритост, много работа и знания, дори класирането за него е сериозен успех. Университети от цял свят участват в битка в най-трудната кодираща битка.

Facebook Hacker CUp

Facebook Hacker CUP е конкурс за програмиране, провеждан в международен план от Facebook. Всъщност той започва като конкурс за набиране на подходящите момчета за компанията. Състезанието се състои от набор от алгоритмични проблеми, които трябва да бъдат решени в определен период от време. Човек може да използва всеки програмен език, без ограничения.

Google code Jam

Със същата цел, както и Hacker CUP на Facebook, джамът на Google също е едно от най-известните състезания. От 2008 г. Google използва своята самостоятелна платформа за състезанието. От 2015 г. Google също така работи с Distributed Code Jam, като се фокусира върху разпределени алгоритми. Първата награда е за престижните 10 000 щатски долара.

TOPCODER OPEN

Topcoder Open (TCO) е годишен контест за разработка на софтуер. Въпреки че е световноизвестен шампионат, организацията му се провежда в и около САЩ. Конкурсът по алгоритми е известен сред кодерите, така че трябва да знаете C ++, Java, C # или Python, за да спечелите.

SnackDown

С огромна награда от 22 500 щатски долара, Code chef провежда тази конкуренция в над 92 държави. Процесът на подбор се състои от 4 нива на елиминации, заради което участието в него е много тежко. Финалите на 2016 г. се проведоха в Мумбай. Русия спечели шампионата.

А ако все още търсите обучение по програмиране, ние можем да ви помогнем. Заповядайте в IT STEP на Стамболийски 55 на безплатна консултация и ние ще ви помогнем да последвате мечтите си!


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!