София, ул. Алабин №58

IT кариера – как да се припознаем в нея

 

Най-важният въпрос за всеки IT специалист е да реши дали иска да работи в техническия или управленския аспект на бизнеса.

Изборът на техническата страна на IT изисква почти постоянен процес на учене, тъй като ще трябва да сте в крак с технологиите по време на Вашата кариера и да си набавите един куп от необходими сертификати. Диплома от реномирана институция ще спомогне за отстраняването на конкуренцията, но по никакъв начин не е гаранция за успех. Растежът на кариерата може да бъде постигнат чрез привеждане в съответствие на целите Ви с продуктови компании.

Независимо дали сте на техническа или управленска страна, всички специалисти по IT са в уникална позиция, тъй като имат достъп към целия бизнес процес. Това преживяване предлага по-добро разбиране на свързаните с тях зависимости и сложности в рамките на бизнеса. Добрият IT специалист трябва да оцени стойността на решенията, които се доставят на всички части на бизнес веригата.

 

Съвсем възможно е да сте подходящи за работа в областта на информационните технологии, но да не сте го осъзнавали. Ако имате компютър и го използвате за повече от игри, разговори с приятели и небрежно сърфиране в мрежата, тогава може да имате нужните умения за тази работа.

IT сферата е интересна, защото включва много експерименти и логически задания, което я прави чудесна за хора, които обичат да създават отношения и да решават проблеми.

Хората, които искат да влязат в IT, трябва да могат да работят самостоятелно. Това означава, че трябва да можете сами да решавате проблемите си и да се стремите да подобрите своята работа.

 

Идентифицирайте Вашите страсти и работете с тях

IT е обширно поле, така че си струва да се фокусирате върху сектора, който отразява това, което най-много обичате. Например, ако обичате компютърни игри, може би разработката или тестването им би Ви доставило удоволствие. Това е част от кариерата на програмиста.

 

Търсене на образователни възможности

Въз основа на желания от Вас кариерен път, текущия образователен и професионален опит и размера на свободното време, погледнете в различни училища и частни учебни заведения, предлагащи специални обучения, за да разберете кое е най-доброто за Вас.

Знайте, че няма единна образователна пътека за IT кариера. Това е широко поле и Вашето образование може да отнеме от няколко месеца до 3-4 години.

 

Място под слънцето има за всеки

Мнозина мислят за IT като област за програмисти или представители на техническата поддръжка. Ще бъдете развълнувани да разберете, че това е само върхът на айсберга! Има роля за всички в Информационните технологии.

Не можете да стоите пред компютъра по цял ден? Но обичате да общувате с хора? Може да работите чудесно с клиенти като мениджър  или търговски представител.

Наслаждавате се на работа по подробни проекти – просто не в програмирането? Помислете за ролята на ръководител на проекта или бизнес анализатор.

Математиката не е твоята наука, но изкуството е? Може да сте успешни като дизайнер или специалист по UX.

 

Ако все още не можете да откриете своето призвание, ние ще Ви помогнем. 

Запишете се на консултация при нас.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!