София, ул. Алабин №58

IT STEP посети СПГЕ „Джон Атанасов“

От 13 до 16 ноември Международна компютърна академия IT STEP посети ученици на СПГЕ “Джон Атанaсов” и проведе дискусии-обучения по важни теми, свързани с безопасността на тийнейджърите в интернет.

Мотивацията за обучението е нарастващото значение на безопасността във виртуалното пространство между разнообразието от информация, както и защитата на личните данни и собствеността. В ерата на технологиите най-уязвими са децата, които нямат усета да защитават чувствителна лична информация и това трябва да бъде поправено.

В рамките на няколко часа седмично лекторът Ники Кръстев и представителят на IT STEP Павел Пейчев дискутираха с учениците най-грубите грешки, допускани във виртуалното пространство, колко важни са паролите и как да предпазят себе си от зложелатели в киберпространството.

Децата споделиха, че притежават над 25 регистрации в различни сайтове и онлайн услуги. Чрез някои от тях тийнейджърите пазаруват онлайн или плащат за любимите си игри. Не е единичен случай да има пробив в акаунтите, но за щастие често е само провокация от приятели – добър повод за размисъл за нивото на сигурност на всеки един от нас в интернет.

По тази причина лекторите обърнаха специално внимание на:

– дългосрочните последици от създаденото от нас днес съдържание;

– профилите, които ще са с нас в близките 10 години, и как трябва да ги пазим;

– фалшивите профили и какво можем да направим, ако някой се представя за нас онлайн;

– сигурността и важността на паролите;

– хигиената на достъпа до публикуваното от нас съдържание в социалните мрежи.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!