София, ул. Алабин №58

Изследователите използват AI и 3D печат за пресъздаване на картини от фотографии

Изследователи от лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект на MIT са създали система, която може да възпроизвежда картини от една снимка. Това позволява на музеи и любители на изкуството да заснемат любимите си снимки и да отпечатват свои копия със 100% точност при цветовете.

Повече за проекта

Наречен RePaint, проектът използва machine learning, за да пресъздаде точните цветове на всяка живопис и след това да го отпечата с помощта на висок клас 3D принтер, който може да изведе хиляди цветове с помощта на полутонинг.

„Ако просто възпроизвеждате цветoвете на картина, с цветове като тези в галерията, тя може да изглежда различно в дома ви“, казва изследователят Чангил Ким.

„Нашата система работи при всякакви условия на осветление, което показва много по-голяма способност за възпроизвеждане на цветовете“.
За съжаление разпечатките са големи, колкото визитната картичка. Системата все още не може да поддържа матови покрития и детайлни повърхностни текстури, но екипът работи върху подобряването на алгоритмите и технологията за 3D печат, така че най-сетне да можете да пресъздадете любимата си картина. 

Apple стартира програма за разработване на приложения за жени предприемачи

Вижте какво казват специалистите за биткойн балона


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!