София, ул. Алабин №58

Как 5G може да промени интернета и телевизията вкъщи

Начинът, по който получаваме и използваме както телевизия, така и интернет в нашия дом, ще се промени драстично.
Verizon подробно разясни как следващият етап от домашната телевизия и интернет ще работи, когато обсъди плановете си за внедряване на 5G във вторник вечерта. Ето как ще се промени начинът, по който получавате телевизията и интернет у дома:

Вероятно всички имаме кабели, по които текат различни цифрови услуги. Тези кабели също трябва да се свързват към модем и / или рутер, за да осигурят безжичен интернет в дома ви. Това означава, че дори и да „изрежете кабела“ и да издърпате кабела, все пак се нуждаете от една и съща коаксиална кабелна линия за интернет у дома.
Текущият безжичен стандарт, предлаган от запазните Verizon, AT&T, T-Mobile и Sprint – 4G LTE, е бърз, но не достатъчно бърз, за да може цяла къща да играе игри и да гледа 4K филми едновременно.
Технологията за 5G е достатъчно бърза за това и можете да забравите кабелите. Това е също толкова надеждно, колкото кабелния интернет, с който сте свикнали, и това може да ви спести много главоболия.

Verizon каза във вторник, че вместо да ви даде куп кабелни кутии и други джаджи, това просто ще ви даде Apple TV 4K и безжичен модем. Тъй като Verizon няма да пусне стандартна кабелна линия към дома ви, ще включва и абонамент за YouTube TV, поточна услуга на YouTube, която ще осигури достъп до телевизионни канали. YouTube TV обикновено струва $ 40 на месец, но сделката на Verizon вероятно е само оферта с ограничен срок.
Все още ще имате модем у дома, но той ще се свърже с безжичния 5G сигнал на Verizon и след това ще служи като домашен Wi-Fi рутер, допълнен със стандартни Ethernet портове. По този начин устройства като Apple TV 4K, вашият смартфон, компютър и други интернет притурки ще се свързват с безжичната мрежа на Verizon 5G. PCMag имаше поглед към един от рутерите, които Verizon заяви, че първоначално обмисля през 2017 година.
Това означава, че няма да се налага да пускате кабел през дома си към всеки телевизор, тъй като няма да използвате кабелни кутии, за да получите цифров сигнал. Край на дупченето на стените.  Просто включете модема си в Verizon и се свържете онлайн.

За жалост това няма да се случи скоро в България, поне не в началото. Verizon (и други доставчици на 5G) ще се развиват бавно само в някои градове в САЩ. Verizon казва, че ще бъде в четири града – Хюстън, Индианаполис, Лос Анджелис и Сакраменто, Калифорния – до края на 2018 г. Повече градове ще получат Verizon 5G следващата година. AT&T също планира да разшири своята потребителска 5G мрежа. AT&T има собствена услуга за стрийминг, DirecTV Now, която теоретически би могла да бъде достъпна чрез 5G връзка.
Междувременно T-Mobile и Sprint се опитват да се слеят, за да изградят 5G мрежа, която да се конкурира с AT & T и Verizon.

Най-накрая, и най-важното, не е ясно колко ще струва всичко това. Първоначалната оферта на Verizon 5G ще ви даде безплатна Apple TV 4K (179 щ.д.) и абонамент за YouTube TV ($ 40 на месец). Не е ясно колко ще ви сервира услугата 5G всеки месец и вероятно ще има месечна такса за оборудване, за да използвате модема.

Apple и Google могат да спасят милиони животи

Съвсем скоро може да имаме батериите, за които винаги сме мечтали


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!