София, ул. Алабин №58

Как да активираме двуфакторно удостоверяване на Facebook акаунта си

С оглед на това, че около 50 милиона акаунта във Facebook бяха хакнати през последните няколко дни, става все по-важно да предприемем необходимите стъпки за защита на своя акаунт. Това може да стане чрез активиране на двуфакторно удостоверяване на нашите профили във Facebook. Едно двуфакторно удостоверяване добавя допълнителен слой сигурност към профила ви и ще го направи по-малко уязвим за хакерите. Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да активирате двуфакторното удостоверяване във вашия Facebook акаунт.
1.Влезте в профила си в Facebook;
2.Кликнете върху опцията за обърнат триъгълник в горния десен ъгъл и отидете на „Settings“
3.Отидете на „Сигурност и влизане“
4.В „Security and login“ ще видите опции като „Change password“ и „Login with your profile picture“. Под тях се появява „two-factor authentication“
5. Кликнете върху него или докоснете „Use two-factor authentication“
Сега имате два начина, по които можете да зададете двуфакторна удостоверяване. Първо е опцията „Text message“, а втората е тази, която иска да използва приложение за удостоверяване като Google Authenticator или Duo Mobile.

Използване на опцията „Text message“


Когато е избрана, опцията „Text message“ изпраща шестцифрен код на регистрирания телефонен номер и изисква от вас да го въведете.

Въведете получения в телефона код в прозореца, който изисква кода и сте готови.

Ще видите съобщение, потвърждаващо, че двуфакторното удостоверяване е включено.

Използване на приложение за удостоверяване


В случай че не сте регистрирали телефонен номер или не искате да използвате само тази опция, можете да използвате втория метод. Първо, инсталирайте някоя от приложенията за удостоверяване, споменати по-горе, ако вече не сте го направили.

Сега сканирайте QR кода, който се показва на екрана, или въведете кода, който се показва в приложението ви за удостоверяване.

Ще получите нов код в приложението. Въведете този код и двуфакторното ви удостоверяване ще бъде активирано.

Iphone XS има сериозен проблем…

Защо програмните езици са на английски език

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!