София, ул. Алабин №58

Как да актуализирате последната версия на Android – Android P

Както споменахме в предишна публикация, гигантът за търсене Google обяви най-новата си операционна система Android, Android P на своята конференция на разработчиците Google I / O.

Всички функции, които са част от най-новата актуализация на Android, вече са налични за разработчиците. За първи път те не са ограничени само до мобилните телефони на Google. Както бе обявено по време на събитието, като част от проекта “Требъл”, Google ще пусне версия Beta на Android P на мобилните оператори.

Ако сте сред запалените потребители на Android и искате да получите тази актуализация точно сега, ето какво трябва да направите:

  1. Отидете на www.google.com/android/beta;
  2. Влезте в профила си в Google;
  3. Превъртете надолу и намерете своето устройство;
  4. Натиснете върху опцията за включване, след като го намерите;
  5. Трябва да получите известие за актуализиране на софтуера. Ако не, ще трябва да направите ръчно актуализацията. За това отворете Settings> System> Sistem update;
  6. Потвърдете изтеглянето и рестартирайте устройството си, за да завършите процеса.

Докато тези стъпки може да отговарят на стъпките за актуализация на Google телефони, може да се наложи да правите допълнителни стъпки за партньорски устройства – Essential Phone, Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21 – тъй като няма директна актуализация. Ще бъдете задължени да включите своя смартфон с бета версията на операционната система.

Като част от актуализацията на Android P, потребителите получават функции като адаптивна батерия, адаптивна яркост, действия на приложението и много други интересни нововъведения.

Освен това Google обяви някои нови функции в най-използваните продукти – Google Фото, Gmail, News и др. Тези продукти вече имат по-дълбока интеграция за machine learning.

 

Вижте кои са 15-те нови функции в последната си версия на Android 

Whatsapp с нова функция – вижте коя е тя


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!