София, ул. Алабин №58

Как да инсталираме стари версии на приложения (Android)

Мобилната операционна система на Google – Android идва с цяла гама от функции. Въпреки това, вероятно най-важният аспект на популярността на Android са приложенията. Има милиони приложения, налични в Google Play – от бизнес приложения до екшън игри.

Сега всички приложения, които имате в смартфона си с Android, обикновено се актуализират автоматично до последната им версия при наличие на мрежова свързаност и актуализации в магазина на Google Play. Това гарантира, че винаги имате достъп до най-новите функции, които програмистите добавят към приложенията с течение на времето.

Докато това е напълно нормално, има моменти, когато известно актуализиране на приложението, вместо да прави нещата по-добри, всъщност отнема/прекъсва функция, която използвате почти всеки ден. Това Ви кара да се върнете към предишната версия на приложението, в която функциите функционират по предназначение.

За щастие, това наистина е възможно. Ето как можете да го направите:

Отказ от отговорност: Въпреки че можете да се върнете към стари версии на приложения на смартфона си с Android, ние не препоръчваме това, освен ако не е абсолютно наложително. Това е така, защото последните актуализации на приложенията не само носят нови функции, но са и най-сигурните, което е от съществено значение за опазването на устройството Ви (и данните от него).

Как да инсталирамe стари версии на приложенията за Android?

Инсталирането на стари версии на приложенията за Android включва изтеглянето на APK файла на по-старата версия на приложение от външен източник и след това изтеглянето му към устройството за инсталиране.

Стъпка 1: За да започнете, трябва да позволите инсталирането на приложения от външни източници. За да го направите, отворете Settings> Seccurity и активирайте опцията „Allow installation of unknown apps“.

Стъпка 2: Следващата стъпка е да получите файла с APK на по-старата версия на приложението, която искате да инсталирате. Най-популярният и надежден източник на това е сайтът APKMirror. Той постоянно се актуализира и хоства APK файлове на няколко версии на почти всички популярни приложения. Просто потърсете номера на приложението и версията, който търсите, и го изтеглете.

Стъпка 3: Сега копирайте изтегления файл APK в своя Android смартфон. Придвижете се до него чрез файловия прозорец, а смартфонът автоматично разпознава и инсталира приложението.

Стъпка 4: Дори когато успешно инсталирате по-старата версия на приложение, е възможно опцията за автоматична актуализация в Google Play Магазин да я актуализира до последната версия. За да предотвратите това, отворете Google Play > Settings> Auto-update и изберете опцията „Do not auto-update apps“.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!