София, ул. Алабин №58

Как да изберете подходящ лаптоп

Има толкова много възможности за избор на лаптопи в наши дни, че е трудно да разберем кои са по-добри и отговарят на нуждите ни. Следвайте тези съвети, за да намерите точния лаптоп за вас.

Размер и тегло на екрана

Лаптопните екрани обикновено са с размери от 9 до 17 инча (около 23-43 сантиметра). Колкото по-голям е дисплеят, толкова по-тежък ще бъде вашият лаптоп. Балансирайте размера с преносимостта, от която се нуждаете, за да намерите подходящия размер за вас. По-големите екрани ще бъдат по-трудни за пътуване и ще имат по-кратък живот на батерията, но ще поддържат по-добра графика и повече мощност. По-малки екрани ще бъдат точно обратното.

CPU

CPU е мозъкът на вашия компютър. Двете основни доставчици на процесори са Intel и AMD. Intel лансира пазара по отношение на модерните технологии, но AMD предлага конкурентни модели на по-ниски цени. Двуядрените процесори са по-мощни с по-добра поддръжка за игри и графики, докато едноядрените процесори са много по-рентабилни за хората, които просто използват компютъра си за основни функции за сърфиране в мрежата.

RAM

За ежедневни дейности на вашия компютър са ви необходими около 2-4 GB.  Геймърите, графистите и видеомонтажистите, които работят с видеоклипове с висока разделителна способност, ще се възползват от 4 GB до 16 GB оперативна памет.

Използвайте онлайн навигатор за лаптоп

Много сайтове за пазаруване имат инструменти и търсачки, за да ви помогнат да изберете правилния лаптоп. Microsoft има иновативна програма, наречена PC Scout, която придвижва начинаещи в процеса на избор на компютър и след това представя някои възможности. Сайтовете за пазаруване онлайн често имат разширени функции за търсене, за да ви помогнат да търсите лаптопи с точните спецификации, които искате.

Професии, свързани с графичния дизайн

Как да започнете бизнес (за деца)


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!