София, ул. Алабин №58

Как да използваме Facebook live

Facebook е една от най-популярните социални платформи и се използва от повече от два милиарда потребители по целия свят. Хората го използват, за да споделят съобщения, видеоклипове, забавно съдържание и да се свързват със своите приятели или да създават нови. През месец април 2016 г. Facebook стартира Facebook Live. Facebook Live е услуга за видео стрийминг, която позволява на потребителите да излъчват живо видео от мобилното си приложение във Facebook на своята стена, което може да бъде видяно от всеки по това време. Тъй като е известно, че видеосъдържанието привлича повече зрители, Facebook Live е видяла огромна популярност сред широка база от потребители, както за търговска, така и за лична употреба.
Сега Facebook Live може да бъде достъпен от Facebook Mobile App, както и от уеб версията. Ако искате да знаете как да използвате Facebook Live на вашия смартфон, прочетете нашето ръководство стъпка по стъпка по-долу:
1. Отворете приложението Facebook на телефона си и отидете в newsfeed. Ще видите малка икона като камера в долния ляв ъгъл. Кликнете върху нея. Можете също така да прегледате профила си във Facebook и да кликнете върху опцията „Live Video“ от падащото меню.
2. Ако за първи път използвате Facebook Live, трябва да дадете разрешение за достъп до Facebook, за да можете да използвате камерата и микрофона;
3. Сега в долния ляв ъгъл, близо до снимката си и под вашето име, ще можете да зададете настройките за поверителност, т.е. кой може да види видеото на живо.
4. Сега трябва да зададете подходящо име на видеоклипа си, така че хората да бъдат привлечени от него. Също така е добре да напишете описание на видеоклипа. Можете също така да маркирате приятели, да изберете дейност или да добавите място към видеоклипа.
5. Можете също да добавяте филтри към видеоклипа си, за да ги направите по-персонализирани.

6. Ако сте направили всички настройки, докоснете бутона „Go Live“ и вашият видеоклип ще започне.
7. Можете да гледате лайв видео с продължителност до 90 минути, да взаимодействате със зрителите и да отговаряте на техните коментари.
8. След като завършите видеоклипа, докоснете бутона „Finish“. Можете също така да запишете видеоклипа, като това би позволило на други хора да видят видеоклипа ви дори след лайв излъчването. Можете също така да изтеглите видеото и да го запазите за бъдеща употреба.
Facebook Live ви предлага невероятна възможност да се свържете с голям брой аудитории и дори да го използвате за търговски цели, ако желаете.

Няколко неща, които трябва да знаете за Swift

Хитри трикове за Photoshop (част 2)


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!