София, ул. Алабин №58

Как да използвате своя Iphone като лупа

Феновете на Iphone са готови да се закълнат колко полезни са тези смартфони. Oсвен предлагането на основните функции, които се използват ежедневно от потребителите, има няколко скрити такива, за които много хора не знаят. Една от тях е превръщането на iPhone в лупа.

Това е функция, която използва приложението за камери на iPhone, за да увеличи размера на всичко, което е пред обектива, като го прави по-ясно и лесно за разглеждане дори в май-малкия детайл. Изпълнете следните стъпки, за да активирате тази функция:

 

1) Отворете „Settings“ и след това „General“;

2) Докоснете “Accessibility” и след това отидете на “Magnifier”;

3) Превключете на активирането на функцията „Magnifier“;

4) За да използвате тази функция, кликнете върху бутона Home (за iPhone 8 и по-стари модели) или страничния бутон (за iPhone X).

Но това не е всичко, което потребителите могат да правят в приложението, тъй като има няколко вътрешни опции и настройки на разположение на потребителите, за да се възползват максимално от тази функция.

С лупата потребителите имат възможност за мащабиране на обекта, върху който се фокусират. Това може да стане с помощта на плъзгача, за да се регулира нивото на увеличение. Също така има опция да включите фенерчето в приложението на лупата, което прилича на светкавица.

Освен това потребителите имат възможност да заключат фокуса на приложението, като използват бутона с икона на катинарче. Освен това има опция за увеличаване и намаляване на неподвижно изображение. Това може да стане с помощта на долния централен бутон на екрана.

Нещо повече, има опция за регулиране на яркостта и контраста, като се използват бутоните на филтрите. Докоснете и плъзнете плъзгачите, за да достигнете оптималното ниво на разделителна способност. Когато докоснете бутона за филтри, ще видите филтри като бяло/синьо, жълто/синьо, сива скала, жълто/черно и червено/черно. Потребителите могат също да обърнат тези цветове, като използват бутона „Invert filters“ в долния ляв ъгъл на екрана.

 

Искате да разработвате приложения за една от най-големите компании като Apple? Запишете се на обучение при нас.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!