София, ул. Алабин №58

Как да използвате своя лаптоп като wi-fi hotspot (Windows 10)

За обикновените потребители рутерът е просто решение за преобразуване на кабелна интернет връзка в безжична. По този начин могат да се свързват няколко устройства едновременно.

Но какво ще стане, ако рутерът спре да работи? И мобилните Ви данни са крайно недостатъчни, за да свършите работата си за деня? Има лесен начин да използвате wireless wi-fi, докато рутерът бъде поправен.

За целта трябва да изплзвате вградения Wi-Fi чип на лаптопа си, за да излъчите връзката в дома си и да свържете устройствата си.

Ако Вашият лаптоп вече работи с Windows 10 Anniversary Update, то можете лесно да споделите Вашата кабелна или дори безжична мрежа с различни устройства.

  1.  Отидете в менюто Settings в Windows и изберете настройката “Network and internet”;
  2.   От лявото навигационно меню изберете “Mobile hotspot”;
  3.  Превключете на настройката за hotspot, за да споделите връзката. Ethernet сигналът на Вашия лаптоп може да бъде споделена като hotspot само за няколко секунди;
  4. Очевидно няма да е лесно да си спомните паролата, която системата генерира самостоятелно. Можете да кликнете върху „Edit“, за да промените паролата.

Също така можете да започнете да споделяте своята интернет връзка, като използвате Connectify. Приложението лесно се инсталира и настройва. Тo работи по начина, по който е обхванат в стъпките по-горе, но всички системни настройки се променят от приложението директно през неговия интерфейс.

Свързани публикации: 5 начина да настроите вашия Wi-fi рутер да работи по-бързо

Следени ли сте в интернет? Вижте как да проверите


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!