София, ул. Алабин №58

Как да изпращате съобщение в Whatsapp на хора, които нямате в контактите си

Почти всеки, който използва смартфон, знае каква е целта на WhatsApp. Платформата за незабавни съобщения има основна функция за изпращане на съобщение до вашите контакти. Но запазването на номер в контактите ви не е наложително.

WhatsApp идва с функция “Click to chat”, която позволява на потребителите да започнат чат с някого, без да имат телефонния му номер, запазен в адресната книга на телефона. Въпреки това, да знаете номера на човека, с когото искате да разговаряте, е задължително.

WhatsApp ви позволява да създадете линк, която ще позволи на потребителя да започне чат с вас.

За да създадете връзката, използвайте https://api.whatsapp.com/send?phone= и вмъкнете пълния телефонен номер на човека в международен формат, след премахване на нули, скоби или тирета. Например:

Използвайте: https://api.whatsapp.com/send?phone=15551234567

Не използвайте: https://api.whatsapp.com/send?phone=+001-(555)1234567

Като кликнете върху връзката, разговорът с човека автоматично се отваря. Това “Click to chat” работи както на телефон, така и на Web. Тази функционалност работи само в отделни чат случаи и не работи, ако искате да се включите в групов чат.

Наскоро WhatsApp добави нови функции и актуализации за групите WhatsApp. В популярното приложение са въведени пет нови подобрения в групите на WhatsApp, които включват групово описание, администраторски права, групово набиране, търсене на участници и администраторски права.

Потребителите на WhatsApp ще имат възможността да напускат перманентно групи. Това означава, че потребителите вече няма да могат да бъдат многократно добавяни към групата, която са напуснали. Заедно с това хората, които са създали групата, вече няма да бъдат премахнати от нея. След тази нова актуализация потребителите ще могат бързо да намерят съобщенията, в които са „споменати“ в груповия разговор.

Whatsapp добави 6 нови групови функции

Как да пращате пари по Whatsapp


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!