София, ул. Алабин №58

Как да изпращате „тайни имейли“ в Gmail (за Android и iOS)

Само преди няколко дни Google представи функцията за активиране и деактивиране на функции в Gmail за Android и iOS. Този път гигантът за търсене донесе още една функция за десктоп и смартфоните – конфиденциалният режим. За тези, които не знаят, тази функция бе стартирана на версиите за настолни компютри по-рано тази година.
Поверителният режим на Gmail предотвратява препращането, копирането и изтеглянето на поща на desktop или смартфон. Тази функция се определя от подателя на пощата. Нещо повече, електронната поща може да се самоунищожи след определен период от време. В случай, че съдържанието на електронната поща е изключително чувствително, дори може да се заключи достъпът на конкретен потребител със SMS код.
Google обаче ясно посочи, че въпреки че „конфиденциалният режим“ носи всички характеристики на сигурност, той не пречи да направите скрийншот на съдържанието и да го споделите с други хора. Също така, тази функция все още не е налице за потребителите на G Suite.
Ето как да използвате функцията за Android и iOS
<h2>
На смартфони с Android </h2>:
Стъпка 1: Отворете Gmail и създайте съобщение;
Стъпка 2: В горния десен ъгъл кликнете върху опцията „More“ с три точки и изберете „Confidential mode“. Тези, които вече имат тази настройка, могат да докосват опцията да я редактират;
Стъпка 3: Настройте режима с дата на изтичане и парола;
Стъпка 4: Докоснете „Done“ и изпратете имейлa.
За да премахнете достъп:
Стъпка 1: В Gmail кликнете върху секцията „sent“, разположена отляво;
Стъпка 2: Отворете поверителния имейл;
Стъпка 3: Кликнете върху опцията „Remove access“. Това предотвратява получателя да вижда съобщението преди изтичане на срока му на валидност.
<h2>
На айфони и айпади: </h2>
Стъпка 1: Отворете Gmail и създайте съобщение;
Стъпка 2: В горния десен ъгъл кликнете върху триточката опция „Още“ вдясно и изберете „Конфиденден режим“. Тези, които вече имат тази настройка, могат да докосват опцията да я редактират;

Стъпка 3: Настройте режима с дата на изтичане и парола;
Стъпка 4: Докоснете „Done“ и изпратете имейлa.

Премахването на достъпа е идентично с това за Android.

Автономните автомобили няма само да убиват работните места. Те ще ги създават

Apple ще създава AR очила и автомобили?

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!