София, ул. Алабин №58

Как да накарате браузъра си да запаметява вашите пароли дори там, където не позволява

Когато отворите уеб сайт с помощта на Google Chrome и влезете с потребителското си име и парола, браузърът ви подканя да запазите паролата. Ако изберете „Да“, то ще запази вътрешните ви данни за вход и следващия път, когато опитате да влезете в уебсайта и автоматично ще попълни потребителското име и паролата за вас.

Въпреки че говорим само за Google Chrome тук, то повечето съвременни браузъри предлагат тази функция.

Проблемът е, че той не работи за всички видове уеб сайтове, по-специално за тези уеб сайтове, които забраняват тази опция за вход от съображения за сигурност. Например уебсайтът Pay Pal не позволява на браузъра да запомни детайлите на вход, така че трябва да го въвеждате ръчно всеки път, когато посещавате уеб сайта.

Уеб сайтовете лесно могат да деактивират опцията за автоматично попълване, като напишат страницата за вход по определен начин и зададат autocomplete = off в полето за парола. След това браузърът никога няма да Ви подкани да запазите паролата.

Но съществуват начини, по които можете лесно да преодолеете този проблем и да принудите браузера да запомни паролата.

Начинът е да направите това е чрез промяна и презаписване на съществуващия код на уеб страницата и задаване на атрибута за автоматично завършване на полето за парола. Ако обаче не искате да навлизате в техническите неща, това може да се направи много по-лесно, просто като добавите разширението „Save password“ в браузъра ви в Google Chrome. Това разширение автоматично прави всичко за вас.

Следващия път, когато отворите такъв уебсайт, като използвате това разширение, браузърът ви ще ви подкани да запазите паролата си и след като я запазите, потребителите не трябва да я пишат отново всеки път.

Свързани публикации: Как да създадем сигурни пароли в интернет


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!