София, ул. Алабин №58

Как да направим четенето на компютър по-приятно?

Уебсайтовете могат да бъдат толкова досадни тези дни – разсейващите банери, множество връзки, странни фонове и стотици елементи на една страница могат да ви отклонят от единствената цел, за която сте там – за четене. Evernote, производители на продукти с много продуктивност и напомняне, са проектирали разширение за Chrome, наречено Clearly.

Ако все още нямате Google Chrome, можете да го изтеглите безплатно от www.google.com/chrome. Щом го направите, отидете в уеб магазина на Chrome и потърсете Clearly Evernote (безплатно е и се изтегля само за няколко секунди). Clearly се инсталира като бутон на лентата с инструменти и буквално прави основните елементи на уеб страницата по-ясни за четене – премахва всички разсейващи елементи (реклами, банери и линкове) и оставя само главния блок от текстове и поддържащите изображения зад тях.

Той работи най-добре в статии. Ако разработчиците на уебсайтове са разделили статия на няколко страници (често се прави за увеличаване на кликванията на страници) Clearly ще постави автоматично целия текст на една страница.

Можете също да запишете всеки текст в профила си в Evernote за по-късно четене и да промените темата (цвят на фона, стил на шрифта) и размера на текста с едно кликване. 

Нов бюджетен Ipad за студенти и ученици

Няколко приставки за Google Chrome, които ще улеснят живота ви


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!