София, ул. Алабин №58

Как да отмените изпратен мейл в Gmail

Имахме възможността да „unsend“-нем имейлите в Gmail в продължение на около шест години, но функцията беше скрита в неясната секция Labs на настройките на Gmail. Google официално обяви, че „отмяна на изпращане“ е опция в услугата Gmail и е много по-лесно да се намери в настройките на Gmail.

Кликнете върху иконата на зъбно колело в горната лява част на входящата си поща.

Ще бъдете отведени до общите настройки в раздела „General“. Превъртете надолу, за да намерите функцията за отмяна на изпращане и кликнете върху квадратчето, за да я активирате.

Тази настройка ви позволява да деактивирате имейл за 10 секунди, но можете да удължите и съкратите периода за изпращане за изпращане от 5, 10, 20 или 30 секунди.

Следващия път, когато изпратите имейл, ще забележите нова опция „undo“ в жълтото поле, което се показва в горната част на прозореца на Gmail, след като изпратите имейл. Ако сте разбрали, че сте пропуснали нещо, забележите грешка в имейла си или просто сте натиснали send по погрешка, кликнете върху връзката „undo“ и имейлът ви ще се отвори отново в полето „drafts” за да редактирате.

Свързани публикации: Как да отложите изпращане на имейл в Gmail

Ето как да прехвърлите съобщенията си от поща в Gmail към друг акаунт


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!