София, ул. Алабин №58

Как да почистите своя лаптоп и да го направите “чисто нов”

Под „почистване“ на лаптоп обикновено се разбира подредбата на файлове и изтриването на нежелано съдържание от твърдия диск. Но много малко обръщат внимание на същинското почистване на външния вид. Прекарваме повече от времето си пред нашите лаптопи и е неминуемо той да не се замърси с течение на времето. Петна от чай или кафе, прах, трохи, храни, и други замърсители често са причина не само за неугледния външен вид на устройството, но и неправилното му функциониране и евентуална повреда.

Обикновено хората са свикнали да почистват само с парче плат. Но трябва да се замислим, че лаптопите, мобилните телефони и други видове електроника са благодарна среда за развитие на микроби. Така че, ето какво можете да направите, за да почистите лаптопа си професионално, и да го направите да изглежда съвсем нов. 

За целта ще са ви нужни микрофибър, спрей със сгъстен въздух (или прахосмукачка), препарат за почистване на техника (етилов спирт или алкохол. Следвайте тези стъпки:

1) Изключете го и извадете батерията от лаптопа;

2) Отворете екрана на лаптопа и го обърнете надолу, за да изпадне по-голямата част от частиците;

3) Вземете спрей със сгъстен въздух, докато лаптопът е с „главата надолу“, за да можете да отстраните частиците, залепнали между клавишите;

4) Прикрепете към прахосмукачката малка четка (която вероятно може да намерите в комплекта на уреда). По този начин почистването ще бъде още по-ефективно;

5) Сипете малко алкохол или почистващ разтвор върху кърпа от микрофибър и почистете старателно всеки сантиметър от устройството. Не намокряйте кърпата прекалено много, тъй като течността може да проникне в хардуера на лаптопа.

6) След това използвайте кърпа, навлажнена с алкохол, за да почистите внимателно дисплея.

Използването на висококачествен микрофибър е важно, в противен случай влакната на плата могат да допринесат за надиране при почистването. Ако не разполагате с разтвор за почистване на лаптоп или алкохол, то можете да направите такъв с равни части от оцет и дестилирана вода.

Как да намерим университета, който най-много ни подхожда

Електромобилите чертаят едно по-добро екологично бъдеще

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!