София, ул. Алабин №58

Как да подобрите звука на вашия телевизор

Производителите на телевизори днес се фокусират основно върху напредъка в качеството на картината на своите продукти. Аудиото също се подобри значително, но качеството на звука на повечето телевизори все още не е така чист, както ни се иска. С няколко промени можете сравнително да подобрите качеството на звука на телевизора си. Ето няколко неща, които можете да направите:
Метод 1: Възпроизвеждане с аудио настройка и еквалайзер на телевизора
Това е най-основният и важен аспект по отношение на изхода на звука. Аудио настройките по подразбиране на телевизора не винаги звучат добре, но трябва да ги разгледате, за да направите най-добрите настройки.
Ако вашият телевизор идва с различни аудио режими като филм, музика, игра, потребителски и т.н., опитайте се да промените режима и да проверите кой е най-подходящ според вашите нужди. Ако никой от тях не работи, превключете към персонализиран и коригирайте еквалайзера ръчно. Тук трябва да имате познания относно честотата на звука.
• За да управлявате баса, регулирайте диапазона на честотния плъзгач между 20Hz до 250Hz;

• За да управлявате вокалите, регулирайте честотата от 250Hz до 500Hz;
• За Treble трябва да настроите честотния плъзгач между 4KHz и 20KHz;
Метод 2: Използвайте отделна система от високоговорители за телевизора
Ако горният метод не действа, добавянето на система от високоговорители, като съраунд и бас, определено ще ви помогне да подобрите звука на вашия телевизор. Препоръчително е да проверите опцията за свързване на телевизора, преди да купите високоговорителите.

Как да правим перфектните снимки с телефон

Как да подобрим сигнала от мобилната мрежа на нашия смартфон


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!