София, ул. Алабин №58

Как да пращате пари чрез Whatsapp

WhatsApp е една от най-популярните платформи, а вероятно вие също сте един от милионите абонати, които я използват ежедневно. WhatsApp е въвел функция “Paynment”, базирана на UPI (Unified Payments Interface). Ето как да започнете да се възползвате от тази фантастична функция на своя iPhone или други устройства с iOS.

Ето стъпките, които трябва да изпълните, за да започнете да използвате функцията за плащане на WhatsApp на устройството си:

Как да настроите WhatsApp Payment Feature?

Стъпка 1: Отворете WhatsApp на телефона си и изберете опцията “Settings” в долния десен ъгъл. След това изберете опцията “Paynment”;

Стъпка 2: Сега трябва да кликмете върху опцията “Add new account”;

Стъпка 3: Трябва да потвърдите телефонния си номер чрез SMS, така че на следващия екран докоснете “Accept and Continue”;

Стъпка 4: Сега трябва да завършите проверката за сигурност. След като потвърдите телефонния си номер, ще можете да видите списък с поддържаните банки.

Стъпка 5: Изберете банката си и въведете информацията за профила и следвайте указанията на екрана. След това ще бъдете помолени да настроите вашия UPI PIN.

Стъпка 6: Потвърдете UPI Pin и след това натиснете бутона “Done”. Сега функцията за плащане на WhatsApp е готова за използване.

Как да изпратите пари чрез WhatsApp Payment?

След като сте настроили функцията за плащания на вашия WhatsApp, вие сте готови да започнете да изпращате пари. Ето стъпките, които трябва да изпълните, за да извършите плащането/изпращане на пари с помощта на WhatsApp:

Стъпка 1: Отворете WhatsApp на телефона си и след това отворете разговора с лицето, на което искате да изпратите парите. Сега натиснете бутона “+” в долния ляв ъгъл.

Ако използвате групов чат, процесът е подобен. Отворете прозореца за чат и натиснете бутона “+” в долния ляв ъгъл

Стъпка 2: Изберете опцията “Paynment”.

Сега, ако използвате прозорец за групов разговор, ще трябва да извършите още една стъпка. Просто изберете името на човека, на когото искате да изпратите пари.

Стъпка 3:  Въведете сумата, която искате да изпратите, и създайте бележка, която да бъдат изпратени. Докоснете бутона за изпращане.

Стъпка 4: Сега ще бъдете помолени да въведете своя 4-цифрен UPI PIN код. Въведете правилния PIN и докоснете бутона за изпращане. Това е –транзакцията вече е завършена.

Не е нужно да правите нищо, за да получите парите, изпратени от някого. Te ще се появят автоматично в банковата Ви сметка и ще получите известие за това от банката си.

Whatsapp с нова функция – вижте коя е тя

Как да проверите всичко, което Whatsapp знае вас


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!