София, ул. Алабин №58

Как да проверим процесорa и RAM-та на своя компютър


Благодарение на бързите темпове, с които се развиват IT технологиите, съвременните компютри са изключително мощни както по отношение на хардуера, така и по отношение на софтуера. Ако говорим за хардуер, днешните персонални компютри се предлагат с многоядрени процесори, много RAM и имат капацитет на твърдия диск, измерим в терабайти (TB).

Сега мнозинството от нас вече познават основните хардуерни спецификации (например модел на процесор, размер на RAM) на нашите компютри. Но какво, ако сте любопитни и искате подробна информация за хардуера, който присъства във вашия компютър?

Не е проблем, тъй като Speccy може да ви помогне с това. Това е малка програма, която може да предостави подробна информация относно почти всички хардуерни аспекти на компютъра ви.

Това включва броя ядра и архитектурата на CPU, инсталирана RAM и нейната скорост и честота, графичен чипсет, свързани периферни устройства, скорост на мрежата в реално време и др. Но това не е всичко. Speccy може да разкрие ключови подробности за операционната система, инсталирана на компютъра, като дата на инсталиране, сериен ключ, списък на процесите и системни папки.

Speccy е леко приложение и не се нуждае от допълнителна конфигурация или настройка, за да работи. Всичко, което трябва да направите, е да стартирате софтуера (за предпочитане на ниво администратор) и изчакайте секунда или две, докато сканира подробностите за хардуера и софтуера на компютъра.

Щом сканирането завърши, Speccy ще покаже подробен списък на хардуера на компютъра. Информацията е разделена на категории като CPU, RAM, дънна платка и т.н., които се виждат в лявата колона. Можете дори да запазите информацията в текстов файл за по-късна референция.

Speccy не е просто полезна за изчерпателни подробности на хардуера и софтуера на персонален компютър, но също така може да се използва, за да се провери дали всъщност сте получили това, за който сте платили.

Компютърна академия IT STEP предлага компютърни обучения за всеки – за тези, които мечтаят да станат програмисти;

за хората, които искат да се грижат за това как изглеждат нещата;

за хората, които мечтаят да се грижат за това да имаме сигурна връзка в интернет.

Можете да сбъднете мечтите си. Започнете като се запишете за безплатна консултация за някое от направленията!


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!