София, ул. Алабин №58

Как да проверявате батерията на своите AirPods на Android устройство

Apple направи голям пробив в „безжичната комуникация“ през 2016 г., като пусна първите си безжични слушалки Airpods. Освен това, компанията премахна 3,5 милиметровия жак за слушалки от iPhone 7 и 7 Plus. Въпреки че аудио аксесоарът е предназначен да работи в тандем с устройства на Apple, креативни умове скоро разбраха, че може да работи и при сдвояване с устройство с Android. Макар и да се справя добре с операционната система, идваща от конкурентната компания, една от характеристиките, които потребителите на Android Airpods пропуснаха, беше да следят нивото на батерията на аксесоарите.

Изглежда, че това вече не е проблем. Ако сте един от тези хора, които използват Airpods с устройство с Android и изпитвате трудност да проверите колко батерия остава в слушалките, ето как едно приложение може да реши проблема.

Стъпка 1: Отидете в Google Play Store и потърсете „AirBattery“

Стъпка 2: Намерете конкретното приложение (разработено от Георг Фридрих).

Стъпка 3: Инсталирайте го на устройството си с Android

Стъпка 4: След като инсталирате, отворете капака на кутията за зареждане на свързаните Airpods. Сложете слушалките в нея и ще можете да видите нивата на батерията на всеки Airpods и батерията на кутийката.

Забележка: Нивото на батерията на Airpods и на кутията ще се показват само когато и двете слушалки са в нея.

Въпреки че това е безплатно приложение, можете също така да отключите версията „Pro“, където ще се отървете от рекламите и ще персонализирате честотата на ъпдейти.

Миналата година анализаторът на KGI Минг-Чи Куо разкри, че Apple може да пусне Airpods от второ поколение тази година. Куо не разкри особеностите на предстоящите Airpods. Но той сподели, че може да дойде с „по-малък кварцов компонент“. Вероятно ще дойде заедно с три модела iPhone, един от които е наследник на iPhone X.

Искате да създавате приложения за Android? Можете да станете част от нашите обучения и мечтите Ви да се превърнат в реалност.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!