София, ул. Алабин №58

Как да съхраним снимки и видео на вашия Android телефон или таблет

Страхът от срив и загубата на всичките данни, независимо от причината, е кошмар за всеки. Един от начините е да направите “резерви копия” на ценните си снимки и видеоклипове и да ги качите в Google Photo. Съдържанието остава лично и ще бъде видимо за вас в Drive, Google+ и Photos.

Ето стъпките:

Стъпка 1: Влезте в профила си в Google;

Стъпка 2: Отворете приложението Photos на вашия Android смартфон или таблет;

Стъпка 3: Отворете менюто в горния ляв ъгъл (иконата с трите хоризонтални линии);

Стъпка 4: Отидете в “Settings”;

Стъпка 5: Натиснете “Backup & sync”, за да го включите, ако показва “off”;

За да проверите дали снимките са запазени, отидете на Photos, влезте в профила си и докоснете “Photos”.

Има някои важни точки, които трябва да имате предвид, докато използвате тази настройка. Те са:

1) Ако променяте настройките на “резервното копие”, ще се отрази на всички приложения, които използват “Backup and Sync” като Google Drive, например;

2) Ако изтриете приложението “Photos“ от устройството си, докато функцията “Backup & Sync” е включена, с изтриването на приложението няма да го изключите. За да го изключите, ще трябва да изпълните стъпките, посочени по-горе.

Колко снимки и видеоклипове можете да качите безплатно? За снимките и видеоклиповете получавате 15 GB свободно място за съхранение. Ако размерът на качването е фиксиран на Високо качество, ще получите неограничено безплатно хранилище. За оригинално качество или качество с пълна разделителна способност има ограничено място за съхранение. Можете обаче да намалите размера на файла от Original на High, като отидете на тази връзка: https://photos.google.com/settings

Ако не искате да променяте качеството на снимките и да изчерпате предоставеното 15 GB място, можете също така да купите място, като изберете опцията “Buy Storage” и изберете някой от абонаментните планове.

Как да създаваме самоунищожаващи се имейли в Gmail

Какво трябва да знаем за киберсигурността през 2018 година


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!