София, ул. Алабин №58

Как да станем лого дизайнери?

Изисквания за образование, за да станете лого дизайнер


Работодателите обикновено предпочитат бакалавърска степен за начални позиции за дизайн, въпреки че по-технически насочени позиции могат да бъдат добър вариант за тези, които завършват професионални програми по графичен дизайн. Съответните курсове включват графичен дизайн, композиция, рисуване, типография, фотография, компютърна графика, рекламни и корпоративни маркетингови концепции.
Повечето програми включват курсове, посветени на развитието на професионалното портфолио, което обикновено се изисква от кандидатите при интервю за работа. Курсове по история на изкуството и съвременно изкуство могат да стимулират творчеството, а курсовете по психология могат да бъдат полезни за разбирането на поведението на потребителите.

Описание на работата


Лого дизайнерите създават графични и печатни символи, които представляват фирма или продукт в презентации, уеб сайтове, рекламни кампании и опаковки. В хода на разработката на дизайна лого дизайнерът предоставя на клиентите си възможност да обсъждат концепции, да подготвят първоначални скици на идеи и да оформят дизайна на логото, често използвайки софтуер за компютърна илюстрация. Дизайнерите на лого може да работят с изследователи, които изучават целева аудитория, както и с рекламни специалисти, за да създадат ефективно лого, което да постигне търсената разпознаваемост на марката.

Информация за заетостта и заплатите


Графичните дизайнери, специализирани в логотипите, може да работят като член на отдел за корпоративен дизайн, дизайнерска фирма, рекламна агенция, издателска къща или фирма за уеб програмиране. Много дизайнери също работят на свободна практика.

Какви качества са нужни, за да станем лого дизайнери?

 

Лого дизайнерите трябва да създават творчески и привличащи вниманието дизайн. Те също така се нуждаят от ясно разбиране за имиджа или марката, които логото трябва да предаде, заедно с разбирането за това как различните демографски елементи отговарят на някои от най-емблематичните и популярни лога, създавани някога.
Лого дизайнерът е отговорен за предаването на множество (често сложни) идеи в прост и често невербален контекст. Най-добрите лога създават непосредствено въздействие върху всеки, който го вижда, а лого дизайнерите са отговорни за създаването на точно такова усещане. По-технически, дизайнерът на лого трябва да е запознат както с графичния дизайн, така и със софтуера, използван за създаването му. Обикновено това означава силни работни познания на Adobe Illustrator и Photoshop, Coral Draw, Jeta Logo Designer, Apple Motion и друг графичен / лого софтуер. Наред с тези технически познания се обръща особено внимание на детайла – далеч по-голяма, отколкото в повечето други професии.
Дизайнерът на лого трябва да разбира социалните, културните и индустриалните тенденции – и да ги избягва на всяка цена. Това се дължи на факта, че логата обикновено трябва да бъдат винаги актуални, а не популярни за кратък период от време.
Полето на лого дизайнерът може да бъде предизвикателство и със сигурност не е за всеки. Дизайнът на лого може да бъде силно конкурентен и изисква много оригинална и творческа мисъл, както и увереност в личните способности. Това означава да имате истинска страст, както и способността да се учите през цялата си кариера.

Искате да учите графичен дизайн и да се занимавате с дизайн на лого? Тогава сте на правилното място. Международна компютърна академия предлага професионални обучения по графичен дизайн. Запишете се за безплатна консултация, за да разберете повече.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!