София, ул. Алабин №58

Как да създадете имейл синоним

Често се чувстваме принудени да дадем имейлите си на хора, от които не сме склонни да получаваме такива. Също и когато се регистрирате в уеб сайтове. Обикновено това води до получаването на спам във входящата ни поща. Псевдоним на имейл адреса решава проблема.

В Outlook няма нужда да създавате нов ID номер, ако имате Hotmail, Live или MSN ID, тъй като те работят в Outlook. Но ако искате да създадете псевдоним само за Outlook, кликнете върху зъбното колело в горния десен ъгъл, отидете на „More settings“. Под „Managing your account“ отидете на „Your mail accounts“. Ще видите опцията „Create an outlook alias“.

Създава се нова папка за псевдонима. Тъй като идентификационният номер на псевдонима се намира в основния, не можете да влезете с него. Можете да изпратите 10 мейлa от псевдоним годишно.

Създаването на един такъв в Yahoo Mail, включва допълнителна стъпка. Кликнете върху зъбното колело горе вдясно, отидете на „Mail options“, кликнете върху „Disposable adresses“. Създайте базово име, което е общо за всички налични адреси, които се създават чрез добавяне на ключови думи. Както и в Outlook, може да се създаде папка за адреса за еднократна употреба. Ключовите думи и базовото име могат лесно да бъдат изтрити.

Свързани публикации: Проверете лесно дали Вашият Gmail се проследява

Как да отложите изпращане на mail в Gmail


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!