София, ул. Алабин №58

Как да възстановите изгубени файлове (за iOS и Android)

Сигурно на мнозина от вас е познато това усещане, когато осъзнаете, че сте изтрили нещо наистина важно от своя телефон – снимка, текстово съобщение или дори контакт. Тъй като и двете мобилни платформи iOS и Android могат да връщат изгубени файлове чрез backup, нещата с възстановяването на данните става по-лесно. Следващия път, когато загубите нещо важно, не се притеснявайте, има тонове приложения и за двете операционни системи, за да си върнете обратно това, което сте загубили.

Снимки:

За устройства с Android можете да изтеглите приложение от PlayStore, за да възстановите изтритите снимки и видеоклипове. Приложения като DiskDigger и Deleted Photo Recovery са най-лесните за използване. След като изтриете нещо, можете да използвате приложението, за да сканирате устройството за наскоро изтрити файлове.

За потребителите на iOS обаче нещата стават още по-опростени. Новият iOS създаде приложение “Recently deleted in Photos“ където изтритите елементи остават в папката за 30 дни. Така че, дори ако изтриете нещо в бързината, винаги можете да го възстановите от тази папка. Но ако сте изтрили нещо перманентно, ще трябва да използвате iCloud или iTunes, за да възстановите изгубените данни.

Приложения като Fone Paw Android Data Recovery и Android data Recovery от Android ще помогнат на потребителите да проследяват и връщат всички изгубени контакти, текстови съобщения и снимки от Вашето устройство. Той работи добре на всички устройства с Android и е достъпен безплатно в Google Play Store.

Що се отнася до потребителите на IOS, Apple се е опитал да се увери, че неговите потребители не трябва да разчитат на „чужди“ приложения. Така че, ако някога загубите Вашите контакти или текстови съобщения, всичко, което трябва да направите, е да отидете в iTunes и да кликнете върху телефона в горния десен ъгъл, след което да кликнете върху „Restore Backup“. По този начин Вашето ios устройство ще възстанови всички текстове и контакти, които са били архивирани на iTunes.

Друга алтернатива е използването на iCloud. Влезте в своя iCloud акаунт, като използвате Вашия Apple ID и парола, след което кликнете върху иконата за текстови съобщения. Тук можете да изберете всички текстове, които бихте искали на телефона си. След това отидете на настройките на Вашия iPhone,  натиснете „Text Messages“ и кликнете върху „Keep on my iPhone“. След като направите това, включете отново „Text messages“ и кликнете върху „Merge“, когато се появи на екрана.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!