София, ул. Алабин №58

Как да забраним на Whatsapp да споделя информация за нас във Facebook

С целия спор около изтичането на данни от Facebook, има все по-голяма информираност за това колко и какви данни се споделят онлайн. Потребителите, които по-рано не са знаели за изтичащата информация, сега са малко по-бдителни. Наскоро собственикът на WhatsApp Facebook беше обвинен, че споделя информация с Facebook. WhatsApp отговори на това, като каза, че събира „много малко данни“ за своите потребители и „всяко съобщение е криптирано от край до край“.

Но има начин потребителите да изберат да не споделят информация за своя акаунт във Facebook. Ето два начина да спрете да споделяте информацията си за WhatsApp с Facebook:

Веднага щом изтеглите WhatsApp, ще бъдете помолени да се „съгласите“ да приемете техните актуализирани Terms of service и Privacy policy. Но преди да го направите докоснете Agree и след това „прочетете повече“. След като направите това, ще намерите контрол в долната част на екрана, който можете да отмените, ако не искате информацията в профила ви да бъде споделена с Facebook.

Ако вече сте се съгласили с условията, можете да промените условията само 30 дни след това.

Отворете Settings> Account> Share my account info into the app. Ако не искате информацията в профила ви да бъде споделена с Facebook, можете да премахнете отметката от квадратчето.

Читателите трябва да знаят, че WhatsApp заявява в своя блог, че все още споделят вашата информация с Facebook. Той казва: Семейството на Facebook ще продължи да получава и използва тази информация за други цели, като подобряването на инфраструктурата и системите за доставка, разбирането на начина, по който се използват нашите услуги, защитените системи и борбата със спам, злоупотреби и нарушения“.

Свързани публикации: Как да прочетем съобщения в Whatsapp без изпращачът да разбере

Грешки, които скъсяват живота на вашия телефон

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!