София, ул. Алабин №58

Как да запазим поверителността си във Facebook messenger

Facebook Messenger има както плюсове, така и минуси. От една страна, не е нужно да споделяте номера си с човека, с когото говорите, така че е подходящ за тези, които са притеснени за неприкосновеността на личния живот. От друга страна има хора, които не харесват факта, че подателят узнава кога съобщенията им биват прочетени във Facebook Messenger.

В случай, че сте сред последните и се почувствате принудени да отговорите незабавно, съществува хак, който ви позволява да видите съобщението, без подателят да разбере.

Най-добрият и най-ефективният начин да направите това е да ограничите достъпа на приложението до интернет. Можете да направите това, включвайки самолетен режим. Така че, когато получите съобщение в Messenger и не искате изпращачът да знае, че сте го прочели, включете самолетния режим на телефона си.

 

На Android или iPhone

Ако имате смартфон с Android, просто плъзнете горната лента в телефона си, за да видите настройките. Натиснете иконата на самолета там, за да активирате режим Flight. Ако не намерите иконата от падащото меню, ще намерите опцията в „Settings“ на вашия смартфон.

В случай, че използвате iPhone, просто плъзнете нагоре настройките от долната част на екрана на телефона и натиснете иконата на самолета.

След като в телефона е включен полетният режим, можете да отидете в Facebook Messenger, да прочетете съобщението и след това да изключите режима Flight. Важно е да затворите Messanger от отворените приложения, преди да пуснете отново самолетния режим. Подателят няма да узнае, че сте прочели съобщението.

 

В Chrome

Отворете нов раздел за Chrome и кликнете върху цветната квадратна решетка в горния ляв ъгъл, наречена „Apps“. Влезте в Web store и потърсете Unseen за Facebook.

Това приложение автоматично блокира статуса „прочетено“в Messenger. Кликнете върху бутона Add към Chrome, за да инсталирате разширението. След като инсталирате разширението, в горната част на лентата за търсене ще видите синя кръгла икона. Кликнете върху нея и изберете опциите, които намирате за подходящи за вашия Messenger.

Свързани публикации: Как да прочетем съобщение в Whatsapp без изпращачът да разбере

Как #хаштагът става толкова популярен

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!