София, ул. Алабин №58

Как да защитите съобщенията си (iOS и Android)

Ако искате да изпращате съобщения, без да се притеснявате, че други хора биха могли да ги прочетат, когато ги изпращате, трябва да използвате криптирана услуга за съобщения.

Никога не съществува истинска гаранция, че това, което правите, няма да може да бъде прочетено, но използването на криптирани съобщения със сигурност е стъпка в правилната посока.

Шифроването превръща съдържанието на съобщение в произволни символи, докато не бъде получено от другия край, след което оригиналното съобщение трябва да бъде компилирано отново. Това означава, че ако някой попречи на съобщението ви – например хакер – това за него са само символи. Имайте предвид, че това не предпазва съобщенията ви от видимост, ако устройството ви някога е компрометирано – ако някой има достъп до телефона ви (или до човека, до който изпращате съобщения), те могат да четат съобщенията.

Ако искате да шифровате съобщенията си на iPhone и Android, ето някои съвети:

Ако сте с iPhone и искате да изпращате текстови съобщения на някой, който също има iPhone, съобщенията ви вече ще бъдат защитени благодарение на клавишите за шифроване, които Apple вече поддържа в iMessage.

Приложение, което поддържа шифровани съобщения, е Signal. Той се предлага за iPhone и Android и е много лесен за използване. Първо изтегляте приложението, след което регистрирайте своя телефонен номер. В Android можете дори да го зададете като стандартно приложение за съобщения (въпреки че отново ще иска да се уверите, че изпращате съобщения на някой, който също използва сигнала, за да гарантира шифроването.) Когато изпращате съобщение на някой без приложението, той ще ви помоли да поканите човека да използва приложението.

Signal има и допълнителни функции за сигурност, включително опции за блокиране на заснемането на скрийншотове, деактивиране на клавиатури с artificial intelligence, както и опцията за задаване на парола за отваряне на приложението. Има опция за изчезване на съобщенията след 5 секунди, което е удобно, ако се притеснявате за някой, който често може да наднича в телефона ви

Накрая, Signal ви показва нивата на “безопасност”, който можете да сравните с човека, с когото говорите, за да се уверите, че разговорът е защитен.

WhatsApp е друга опция, която работи с Android и iPhone. Подобно на iMessage, той предлага криптиране, което теоретично запазва съдържанието безопасно от всеки, който е извън разговора с WhatsApp. WhatsApp не изисква да променяте настройки – всичко е вече кодирано по подразбиране. Освен това от Whatsapp обещават да не съхраняват нито едно от съобщенията на своите сървъри, което означава, че вашите съобщения се съхраняват на местно ниво на телефоните, от които те се изпращат и получават.

Блокчейн ревлюцията

Що е то графичен дизайн


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!