София, ул. Алабин №58

Как директно да запаметяваме файлове от браузър в услуга за облачно съхранение

Сърфирането в интернет е една от дейностите, които правим ежедневно. Най-често, ние трябва да запазим един или повече файлове (например изображения, PDF документи) на нашите компютри за по-късно. И ако трябва да имате достъп до тези запазени файлове по всяко време и навсякъде, можете или да ги носите на USB флаш устройство или да ги качите в услугите за облачно съхранение. Но първо трябва да запазвате файловете от интернет и след това да ги качвате в облачните услуги, което е твърде тромаво.

Вече не е проблем, тъй като Baloon е на разположение. Това е полезно разширение на Google Chrome, което ви позволява директно да запазвате уеб файлове до почти всички услуги за облачно съхранение. Ето как да започнете с него:

Стъпка 1: Инсталирайте Balloon от уеб магазина на Chrome и използвайте профила си в Google, за да влезете в услугата;

Стъпка 2:  Свържете Ballloon с услугата за облачно съхранение, която ползвате, и към която директно искате да запазите файловете. Това може да стане, като отидете в секцията Settings на началната страница на Вашия профил на Ballloon. Някои от популярните услуги за съхранение в облака са Dropbox, Google Drive и OneDrive;

Стъпка 3: Готово. Сега, когато преглеждате онлайн файл, който може да бъде записан в Balloon (например изображение, PDF документ), в горния десен ъгъл на файла, ще видите иконите на поддържаните услуги за съхранение в облак. Просто кликнете върху иконата на желаната услуга за облачно съхранение и Ballloon автоматично ще запази файла в него. Процесът се осъществява във фонов режим, така че не е нужно да проследявате напредъка при качването.

Ballloon работи с модела freemium, а безплатният акаунт ви дава месечен трафик на данни от 2 ГБ. Платените планове започват от $9.9/месец и предлагат функции като увеличен трафик на данни и възможност за качване на видеоклипове и компресирани файлове.

Свързани публикации: Как да прехвърляте песни от вашия компютър на Ipod nano

Ето как да прехвърляте съобщенията си от поща в Gmail към друг акаунт


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!