София, ул. Алабин №58

Как премина отвореният урок „Какво е лого?“

Вчера (17.10.2018) се проведе организираният от Международна компютърна академия IT STEP отворен урок на тема „Какво е лого“.

Събитието премина като презентация и малък уъркшоп, в който гостите можеха да се докоснат до един от инструментите на графичните дизайнери – Adobe Illiustrator и да изработят свое собствено лого на фестивала в Перник „Сурва“.

Какво е лого?

 

Логото е дизайн и символ на организация. Това е дизайн, наречен логотип, който се използва от нея за нейната визия и се пренася в рекламни материали, чрез които организацията лесно може да бъде разпозната. Логотипът е графично изображение или символ на име на фирма, търговска марка, съкращение и т.н., често уникално проектирано за лесно разпознаване.
Можете също така да мислите за лого като прост визуален знак за идентифициране на фирмен продукт или услуга. Има различни видове знаци и емблеми, лесно разпознавани и свързани с цели.

Днес най-популярните и успешни компании продължават да казват, че „по-просто е по-добре“, особено днес, когато всичко се движи толкова бързо, че имаме все по-малко време да впечатлим клиентите. Така че трябва да се направи по много стилен начин, така че да хване окото и да бъде много лесно за запомняне.

Лекторката обърна внимание, че най-добрите форми за използване са симетричните. Те могат да бъдат поставени почти навсякъде, притежават баланс, а освен това са много лесни за работа.


 

Освен това подчерта, че трябва да мислим за създаването на лого като за „процес“.

След теоритичните знания, гостите бяха инструктирани стъпка по стъпка как да направят свое лого за фестивала с маски в Перник „Сурва“.

Ако се интересувате от обучение в сферата на графичния дизайн, то вие сте на правилното място. Международна компютърна академия предлага цялостно обучение в бранша. Запишете се на безплатна консултация, за да научите повече подробности.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!