София, ул. Алабин №58

Как премина събитието „10 причини да стана софтуерен инженер“

Вчера се проведе поредното събитие на Международна компютърна академия IT STEP, наречено „10 причини да стана софтуерен инженер“.

Лектор на събитието беше изпълнителният директор на Академията Андрей Николов. В рамките на около 40 минути той разказа подробно какви са ползите от това да поемеш пътя към професията на софтуерния инженер.

Ако сте надарен компютърен магьосник от 7-годишна възраст, няма съмнение, че ще станете такъв с лекота. Но ако това не е така, защо трябва да сте един от онези хора, които прекарват цял ден на клавиатурата, карайки машината да прави това, което искате?
Повечето избират тази кариера, за да изкарват прехраната си, а не само за собственото си удоволствие. И тези хора са щастливци, от които можем да научим както защо трябва да станем софтуерен инженер, така и защо да не станем.

Ще се спрем на 5 от най-интересните причини, които Андрей сподели с гостите.

Първата причина, която Андрей изтъкна, беше, че с тази професия имаш професионална свобода – свободата да работиш откъдето си искаш.

Работата от разстояние, дори само за няколко дни в седмицата, води до добър баланс между работата и личния живот. Това не е присъщо във всички среди, но дистанционната работа е нещо, което е много често срещано при програмистите.
Ако сте един от тези разработчици, които искат 100% работа извън четирите стени на офиса, тогава имате избор да живеете навсякъде, където искате, стига единствено да имате достъп до интернер.

Няма да спирате да се учите
Всеки ден ще се изправяте пред нови предизвикателства. Вие сте инженер, работещ по много и сложни проблеми.
От вас се очаква да се учите всеки ден!
Да бъдеш задължен да учиш всеки ден, може да бъде разочароващо или много вълнуващо. Всичко зависи от вашето мислене.

Третата причина, върху която Андрей се спря е, че винаги ще има работа за вас.

Това е професия с голямо търсене. Може да не намерите работа за някоя от водещите компании, но местните компании отчаяно искат да намерят таланти. Не е нужно да се премествате в Силиконовата долина, за да си намерите работа като програмист. Освен това в бъдеще вероятно ще има повече търсене на разработчиците.

Добро заплащане и икономически ползи
Разработването на софтуер е една от работните места, които – в зависимост от вашите отговорности и колко добре сте в работата си – обикновено идва с добро заплащане.
Ако решите да сте програмист на свободна практика, това е друго поле, където компаниите са склонни да харчат добри пари за таланта ви.
5-тата причина е, че имате реалната възможност да промените света.

И тук поясненията са излишни. И геният Марк Зукърбърг е доказателство за това.

Искате да учите софтуерно инженерство? Международна компютърна академия е насреща. Запишете си час за безплатна консултация или ни посетете на бул. Александър Стамболийски 55.

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!