София, ул. Алабин №58

Как премина събитието „Как да използваме LinkedIn“

Вчера се проведе дългоочакваното събитие за бизнес мрежата LinkedIn, което успя да привлече над 90 души, любопитни да научат някои от тънкостите на платформата.

Как протече събитието?

Началото на събитието беше открито със статистически данни за разпространението на мрежата в България, нейните реални ползи за хората в бизнес средите, и разбира се, начините, по които може да ни помогне да се изкачваме по стълбицата на кариерното развитие.

В рамките на около час лекторът изнесе цялостна презентация от съвети 10+1, която засягаше всеки един от аспектите на „изграждане“ на профила „от нулата“. Всички тези съвети засягаха различните „части“ на поетапно изграждане, като профилна снимка, cover photo, headline, summary, references, keywords, skills, community и много други.

Димитър Митков даде адекватни съвети за това какви са основните грешки при „построяването“ на всеки един от компонентите на профила, като за да ги открои даде за пример своя потребителски профил в LinkedIn.

Той подчерта своя собствен опит с мрежата, като призна, че прекарва около 3-4 часа дневно в нея (дори събота и неделя). Тези, както и много други фактори, са го научили кои практики действат и кои не.

Нещо повече, той отбеляза колко голямо е значението на ключовите думи, благодарение на които хората ни откриват, и как да ги намерим. Освен това акцентира върху това колко важно е да прецизираме какво можем в 120 символа в „headline-a“, колко символа трябва да включва sumarry-то и защо е нужно да завършим с хаштагове и разнообразни вариации на изписване на личните си имена (особено ако търсим развитие извън страната).

Лекторът демонстрира как функционира find near by и колко би бил полезен за създаване на нови контакти, ако сте на събитие и сте пуснали блутута на телефона си.

След презентацията събитието продължи още 30 минути, в които гостите задаваха своите въпроси към лектора.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!