София, ул. Алабин №58

Как премина събитието „Пробен урок и среща с алумни Мрежови технологии и киберсигурност“

Вчера (01.11.2018) се проведе поредното събитие, организирано от Международна компютърна академия IT STEP, имащо за цел да срещне студенти на Академията и хора, които имат интерес към нетуъркинг.

Лектор на събитието беше ръковидителят на катедра „Мрежови технологии и киберсигурност“ Иво Иванов, който разказа повече за себе си, за начина на обучение в Академията и за предимствата на платеното обучение пред безплатното.

На събитието бяха поканени трима от алумните на Мрежови технологии и киберсигурност, които разкриха как протича един блок в Академията, какви са предимствата на практическите задачи и колко полезни са им били те за професионалното им израстване.

Една от алумните на Академията се казва Йоана Георгиева и разказа как едва след трети семестър е успяла да си намери работа в една от големите международни телекомуникационни компании на джуниър позиция – Interoute.

Нещо повече, Иво развенча един от най-големите митове, свързани с мрежовите технологии – а именно, че „езикът C умира“. Той обясни, че това е често използван трик, имащ за цел да продава други продукти, а езикът е нещо като азбуката за мрежите.

В края на събитието всеки имаше възможността да задава въпроси на алумните и преподавателя.

 

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!