София, ул. Алабин №58

Как премина събитието Meet & Code: Роботоландия

В неделя (21.10.2018) се проведе безплатно пътешествие в света на технологиите, организирано от Международна компютърна академия IT STEP. То запозна две необятни вселени  – децата и технологиите – и ги накара да си взаимодействат по забележителен начин.

По време на събитието децата се запознаха с прототипи на първите роботи, след което се срещнаха с нашия робот Alpha.
По време на събитието, продължило над час и половина, децата успяха да научат как „мислят“ роботите, по какво те се различават от компютрите и има ли нещо общо между двете.
След всичко това децата използваха специални програмируеми платки и свързаха първите си части в работещ проект с помощта на код, който всяко дете самостоятелно написа.

Събитието бе прието с възсторг от децата, които бяха толкова вглъбени, че не усетиха как времето отмина и поискаха да останат дори след самото събитие, за да се забавляват заедно.

Искате ли детето ви да е щастливо и удовлетворено от това, което прави? Искате ли да бъде на „ти“ с технологиите и да ги използва правилно и по предназначение? Тогава заповядайте на безплатна консултация за Малка компютърна академия, за да разберете повече.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!