София, ул. Алабин №58

Как премина събитието „Сравнение на заплатите във и извън IT“

Вчера (04.10.2018) се проведе поредното организирано от Международна компютърна академия IT STEP събитие. Този път то имаше за цел да ориентира присъстващите в една деликатна сфера – заплащането в IT, сравнено с други високоплатени сектори.

Лектор на събитието беше маркетинг директора на Международна компютърна академия IT STEP Павел Пейчев, който се беше постарал да представи интересна и актуална информация под формата на презентация, разглеждаща и сравняваща сектора на информационните технологии с тази на туризма, банковия сектор и др.

Павел направи обстоен „преглед на печата“, разглеждайки общодостъпна информация от последните няколко години, и базирайки се на нея направи заключения, които в края на събитието можеха да бъдат коментирани с гостите.

Лекторът развенча някой от най-наложилите се митове, свързани с IT. Той обърна специално внимание на извънредния труд на хората от сферата на информационните технологии, който при всички положения не е посилен за всеки.

Акцент по време на събитието беше паритетът на покупателна способност на няколко държави, като беше изведен извод, че е по-добре да работиш в България като IT специалист, вместо където и да е в Западна Европа, където стандартът на живот е по-скъп.

В края на събитието всеки имаше възможност да зададе личните си въпроси и по този начин полето на дискусия се разшири.

Презентацията може да видите ТУК.

Предстоящи събития:
10 причини да стана софтуерен инженер

10 причини да стана графичен дизайнер

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!