София, ул. Алабин №58

Компанията на Елън Мъск ще изгради високоскоростна летищна връзка в Чикаго

Чикаго е избрал компанията „Boring company“ на Елън Мъск, за да изгради футуристична транспортна връзка до летището на града.
„Наистина сме развълнувани да работим с кмета и града, за да донесем тази нова високоскоростна система за обществен транспорт до Чикаго!“ – това туийтна компанията на Мъск в сряда, след като се появиха доклади, че е избрана за грандиозния проект.
Планираната система, известна като „Чикагската експресия“, ще пренася пътници в превозни средства, задвижвани от батерии, през тунели със скорости до 150 мили в час. Той ще свързва центъра на Чикаго с международното летище О’Хеър.
Според уеб сайта на Boring Company услугата ще намали времето за пътуване до 12 минути, което ще бъде „три до четири пъти по-бързо от съществуващите транспортни системи“, които обслужват летището.

„Това ще е върхът на транспортния напредък, ще създаде хиляди добри работни места и ще укрепи нашия велик град за бъдещите поколения“, каза кметът Рам Емануел в съобщение в пресата. „Този трансформативен проект ще помогне на Чикаго да напише следващата глава в наследството си за иновации“.
Не е ясно колко време ще отнеме да се изгради системата на Мъск или колко ще струва. Експертите изразиха загриженост относно финансовата жизнеспособност на системите, както и потенциални екологични и правни предизвикателства.

Boring company казва, че ще поеме финансовата тежест на проекта, която ще бъде „100% лично финансирана“. Градът я моли да „проектира, изгради, финансира, експлоатира и поддържа“ системата.
Планът на Мъск победи конкуренцията на друг оферент – O’Hare Xpress LLC – консорциум от инвеститори и инженерингови и транзитни компании.

Компанията Boring вече работи върху система за транспортиране в Лос Анджелис.

Мъск съобщи миналия месец, че почти е завършила изграждането на първия си участък от тунели там. Той каза, че на обществеността ще бъдат предложени безплатни разходки по услугата Loop през следващите месеци, ако компанията получи одобрение от регулатора.

Планираната система в Чикаго ще включва това, което компанията нарича „електрически кънки“, които са автомобили, базирани на модела SUV на Tesla. Те са предназначени да превозват между осем и 16 пътници.
Всичко това ще работи с одобрения за безопасност, издадени от федерални и държавни агенции.

Porsche представя първия си електрически автомобил

Бъг на Фейсбук прави постовете на 14 милиона потребители публични

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!