София, ул. Алабин №58

Криптовалутите със спад на стойност от 18 милиарда долара за три дни

Измина една тежка седмица за криптовалутите.

Биткойнът започна да се стабилизира в петък, но веднага след това стойността на криптовалутите загуби 18 милиарда долара от своята вече намаляваща стойност в течение на няколко дни.

Най-големият и най-широко притежаваният цифров актив започна своя слайд в сряда вечерта и падна под $ 6,200 за първи път от месец, според данни на CoinDesk. Биткойнът беше стабилен в диапазона от $ 6,200 от петък следобед, но падна доста над $ 6,500, завършвайки седмицата с около 5% по-ниски стойности.

Други криптовалути се справят много по-зле. Етерът – втората по големина криптовалута по пазарна капитализация – е спаднала с 12% на седмица, а третият по големина XRP е спаднал с 18% за седем дни. Bitcoin Cash е намалял с 14%, а EOS е спаднал с 10%, според CoinMarketCap.com.

Общата пазарна капитализация за криптовалутите е била 201 млрд. долара в петък, спрямо 219 млрд. долара във вторник.

„Това изплаши на инвеститорите – и това беше основната причина за понижението, но цените се нормализират“, каза Кели.

Корелация на фондовия пазар


Онези, които са платили с „цифрово злато“, може би са били особено разочаровани от представянето си тази седмица. С увеличаването на печалбата на фондовата борса в САЩ също се понижиха с 1.300 пункта за два дни, което е най-голямото от февруари.
Джо Ди Паскуайл, главен изпълнителен директор на фонд за криптираща валута на хедж фондовете BitBull Capital, заяви, че несигурността около акциите се влошава в пазарите на крипто валута.
„Когато видяхме, че капиталовите пазари се разпадна, имаше и страх на пазара за криптовалути“, каза той. „Мисля, че имаше първоначален удар, дължащ се на по-голямата пазарна активност и продажбите.“
Bitcoin се движи между $ 6,000 и $ 8,000 от началото на лятото.

Ето как може да проверите дали вашият Facebook е бил хакнат

Как премина събитието „10 причини да стана графичен дизайнер“


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!