София, ул. Алабин №58

Кухнята на бъдещето

Всяка година около 1,3 милиарда тона храна, произведена за консумация, се изхвърля.
Но иновативните нови продукти, които ще превърнат обикновения хладилник в интелигентно устройство, обещават да помогнат на потребителите да намалят разхищаването на храна и да спестят пари.

Вдъхновение
Зелената светлина на старта светва, когато съоснователят Тай Томпсън открива, че изхвърля паста за тестени изделия. Решен да намали хранителните си отпадъци и вдъхновен от система от LED светлини, използвани за показване на наличните пространства в паркинг гараж, Томпсън постави началото на създаването на интелигентна система за съхранение на храни.
Компанията Ovie току-що завърши кампания за набиране на средства, инвестирайки $ 64,000, за да финализира разработката на продукт, който следи изтичането на срокът на годност на продуктите  с помощта на бутон Bluetooth.
“Опитваме се да решим една точка на триене в живота на хората. Никой няма намерение да хвърля храна, но животът става зает и хаотичен”, каза съоснователят на Ovie Стейси Thompson.
Идеята зад Ovie се развива значително.
“Това е просто една система в хладилника, помагаща да отделяте по-малко храна за напълно интегрирано решение, и ви напомня кога трябва да се използва храната, като предлага рецепти и ви позволява да пазарувате съставки”, каза тя.
Контейнерите за храни на Ovie са снабдени с “умен маркер”, който им позволява да проследяват свежестта на храната. Светлината върху етикета си променя цвета – от зелено до жълто до червено – в зависимост от свежестта на храната.
Етикетите се отделят от контейнерите и могат да се използват със съществуващите елементи за съхранение или да се подреждат върху пресни зеленчуци.
Комплектите започват от $ 90, а първите продукти ще се доставят в началото на следващата година. 

Кухнята на бъдещето
Компания, базирана в Лондон, се опитва да направи същото.
Тя скоро ще започне да доставя безжична камера, която се монтира в хладилника и позволява на потребителите да виждат съдържанието му от всяко място чрез приложение. Според компанията над 1 милион единици са предварително поръчани в цяла Европа.
Устройството заснема снимка всеки път, когато вратата на хладилника се затвори. “Ако хората са в магазина, те могат да отворят приложението и да видят какво има в хладилника си, или могат да го използват за напомняния”, обясни по-умният главен изпълнителен директор Кристиан Лейн.

Въведение в PHP

Децата, игрите и технологиите – какво знаем и какво не?


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!