София, ул. Алабин №58

Microsoft стана най-скъпо търгуваната компания в петък

Microsoft е най-скъпата обществено-търгувана компания в света, надминавайки дори Apple.

Microsoft достигна Apple в края на търговията в петък. Технологичният гигант надминаваше Apple периодично през седмицата по време на търговията в рамките на деня, но Apple постоянно побеждаваше Microsoft в пазарната оценка на пазара.

При затваряне в петък Microsoft е имала приблизителна пазарна оценка от 851,2 млрд. долара при 110,89 долара за акция, въз основа на неплатена сума от 7 676 218 736 акции към 19 октомври, според последното подаване на SEC в компанията.

Пазарната оценка на Apple, базирана на неизплатения брой акции от 4,745,398,000 акции към 26 октомври, изоставаше от $ 847.4 млрд. при $ 178.58 на акция.

Ако Microsoft приключи годината като най-скъпата компания, това ще бъде първата година, в която тя затваря в топ позиция от 2002 г. насам.

Какво се случи с Apple?

Apple достигна пазарна капитализация от един трилион долара през август и се превърна в първата публично търгувана американска компания на тази стойност. 

Акциите на Apple са били болезнени през последните няколко седмици, стимулирани от разочароващите печалби на 1 ноември, както и съобщението, че вече няма да разкрива колко бройки биват продавани от всяко едно устройство през всяко тримесечие, което намалява прозрачността за инвеститорите. Акциите са загубили приблизително 16% от стойността си през последния месец.

Microsoft

Междувременно акциите на Microsoft се утроиха през последните четири години и половина под ръководството на главния изпълнителен директор Сатя Нандал. Цената за закриване на Microsoft достигна върховата стойност от $ 115.61 на 1 октомври.

Microsoft и Apple се борят да станат най-скъпата компания в света

3 дизайнерски трика за ефективно присъствие на лого


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!