София, ул. Алабин №58

Може да се наложи хората да се слеят с компютрите, за да оцелеят

Изкуственият интелект може да бъде „милиарди пъти по-умен“ от хората и хората може да се наложи да се слеят с компютрите, за да оцелеят, каза футурист.

Говорейки на срещата на върха на Световното правителство в Дубай, коментарите на Фюниърсън на Иън Пиърсън отразяват идеите, предложени от главния изпълнителен директор на Tesla Елън Мъск. 

„Факт е, че AI може да стигне много по-далеч от хората и може да бъде милиарди пъти по-умен от тях“, каза Пиърсън. 

Какво трябва да се случи?

„Начинът, по който да се предпазите от това, е да свържете AI към мозъка си, така че да имате същия коефициент на интелигентност, като компютъра. Всъщност не смятам, че е безопасно да се развият тези свръхчовешки компютри, докато нямаме директна връзка с човешкия мозък.“

Елън Мъск и Neuralink

На срещата на върха на Световното правителство през 2017 г. Мъск, който предупреди за властта на ИИ в бъдеще, заяви, че хората и машините трябва да се слеят, за да продължат да си сътрудничат за появата на по-мощни технологии.

„С течение на времето мисля, че вероятно ще видим по-близко сливане на биологичното разузнаване и цифровото разузнаване“, каза Мъск през февруари 2017 г.

„Това е най-вече за честотната лента, скоростта на връзката между вашия мозък и Мъск основава стартиране, наречено Neuralink, което е насочено точно към това.

Пиърсън каза във вторник, че някои работни места, които не изискват хора, ще изчезнат. ИП и въздействието върху работните места е била голяма тема на Световната среща на върха на правителството тази година.

В понеделник Себастиан Трън, изпълнителен директор на Udacity за стартиране на образованието, и един от пионерите на проекта на Google за автономни автомобили, заяви, че AI ще ни превърне в „свръхчовеци“.

6 трика за недизайнери
3 често допускани грешки в C#


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!