София, ул. Алабин №58

Най-влиятелните мъже в технологичната сфера за 2018 г.

Чудите се кои са най-могъщите хора в света от технологичната индустрия? Форбс издаде годишната си класация “Най-могъщите хора в света” за 2018 година.

За да класира тези хора Форбс разглежда стотици кандидати и измерват потенциала им в 4 категории. Анализът съблюдава дали кандидатът има власт над много хора, неговите финансови ресурси, дали влияе в други сфери и дали активно е използвал своята власт.

Джеф Безос

Първият е главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос. Въпреки че е на 5-то място в класацията, Bezos е първият човек на върха със 100 милиарда, изпреварвайки съучредителя на Microsoft Бил Гейтс като най-богатия човек на планетата. Bezos притежава 16% от гиганта за електронна търговия Amazon и The Washington Post.

Бил Гейтс

Вторият най-влиятелен в индустрията е основателят на Microsoft Бил Гейтс. Гейтс е продал или е дал голяма част от своя дял в Microsoft и притежава малко над 1% от акциите. Все още член на борда на Microsoft, той заема седмия ранг в списъка на “Най-влиятелните хора в света”. Гейтс също е най-богатият човек в света за период от 18 години, преди да бъде завзет от основателя на Амазон Джеф Безос.

Лари Пейдж

С 10-ти глобален ранг, Лари Пейд е третият най-влиятелен човек в света. Той е главен изпълнителен директор на компанията Google до 2001 г. В момента той е главен изпълнителен директор на компанията-майка на Google, Alphabet Inc.

 

Марк Зукърбърг

Facebook основателят Марк Зукербърг е 13-ият най-влиятелен човек в света. Zuckerberg стартира Facebook през 2004 г. в Харвард, когато е на 19 години. И двамата с неговата съпруга Присила Чан обещаха да дадат 99% от своя дял през техния живот. Наскоро Зукърбърг се изправи срещу много хора, когато платформата му за социални медии беше замесена в споровете за изтичане на данни от 80 милиона потребители с политическата консултантска фирма Кеймбридж Аналитика.

Джак Ма

Съосновател и председател на Alibaba Group, Джак Ма се нарежда на 21-то място в списъка на най-влиятелните хора според Forbes. Ма също има участие в китайските развлекателни компании Huayi Brothers и Beijing Enlight Media.

Тим Кук

На 24-то място в списъка на най-могъщите хора в света е главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. Кук стана главен изпълнителен директор на компанията през 2011 г., когато Стив Джобс ни напусна. Преди това Кук е бил главният оперативен директор на компанията.

 

Ма Хуатенг

Председател на китайския интернет гигант Tencent Holdings, Ма Хуатенг е 27-ият най-влиятелен човек в света и седмото за най-влиятелна компания. Сред най-популярните продукти на Tencent Group е приложението за съобщения WeChat, което има над един милиард потребители в световен мащаб. Групата също има 12% дял в Snapchat-parent Snap.

Искате да сте като един от тях? Международна компютърна академия IT STEP е насреща, за да сбъдне вашите мечти. Запишете се за безплатна консултация и изберете едно от трите направления, в които да се реализирате. 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!