София, ул. Алабин №58

„Да създадем първия си филм“ вдъхна живот на неповторим късометражен продукт

 

 

Компютърна академия IT STEP организира поредното детско събитие при отворени врати, имащо за цел да запознае децата с тайните на видеомонтажа и да им даде възможност да създадат свое собствено видео.

На мероприятието от изминалата неделя (04.03) взеха участие над 15 деца между 8 и 14 години. Ментор на събитието беше Бенджамин, който се погрижи у децата да бъде разпалена страстта по киното, която тлее у всяко едно дете.

Кой е Бенджамин?

Бенджамин е ярко доказателство, че можеш да бъдеш блестящ преподавател и професионалист, независимо от възрастта си.

Той е амбициозен 18-годишен младеж, имащ зад гърба си над 4-години опит в преподаване на малки и големи. Неговата професионална реализация е тясно обвързана с анимация, кино и телевизия. В момента завършва цифров дизайн и медии, като споделя, че преподаването и киното са негова страст.

Как протече срещата?

Срещата започна с въведение по практика и теория на киното. Бенджамин запозна децата с основните роли и понятия в киноиндустрията на достъпен за децата език, като така направи начинанието по заснемане на филм по-близко до децата и успя да предразположи малките, скъсявайки дистанцията.

Той разясни на малката аудитория каква е ролята на всяка една фигура в киното, кои са основните участници в предпродукцията, продукцията и постпродукцията, както и кои са основните методи на заснемане на видео, в които се цели падане на „4-тата стена“ .

С помощта на детската креативност, и малко технически умения, дечицата създадоха неповторим късометражен филм, над който  работиха екипно, влизайки в ролите на професионални режисьори, актьори, сценаристи и т.н.

В центъра на събитието беше малък робот, около който се развиваше действието на късометражното филмче. Децата бяха изключително инициативни, схватливи и креативни и това беше доказано в блестящия краен продукт.  

 

Благодарение на специализираните обучения за деца на IT STEP България – „Малка компютърна академия“ всяко дете може да открие своя неподозиран талант и да започне сериозната си подготовка за израстване в бранша. 

 

Автор: Наталия Иванова


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!