София, ул. Алабин №58

Netflix и Amazon се борят да спечелят втория по големина интернет пазар в света

Тъй като Netflix и Amazon търсят нови потребители в чужбина, те все повече виждат в Индия голям пазар.
Веднъж осакатен от лошата интернет инфраструктура и ниския доход на домакинствата, вторият по големина интернет пазар в света е показал огромен потенциал през последните години. Това доказва обаче, че е трудно да се справи с американските стрийминг лидери.
Netflix, която излъчи “Любовни истории” – антология от четири късометражни филма от високопоставени индийски режисьори, която нарушава табуто за сексуалността на жените в страната и на други места миналия месец, тази седмица освобождава първата си оригинална серия хинди за страната. Наречен “свещени игри”, той се основава на романа на индийския автор Викрам Чандра.
Малко след това, Amazon пусна премиерата “Comicstaan” – серия, включваща група видни комикси от Индия, които имат за цел да намерят нови таланти в страната. “Comicstaan” е четвъртото оригинално шоу, което Amazon прави за Индия.
Плакатите на новите представления започнаха да “наводняват” автобусни спирки, търговски центрове и метростанции в няколко града в цялата страна. Тази агресивна игра от компаниите от 2016 г. става все по-необходима: Amazon Prime Video и Netflix отдавна са привлекли местни услуги в Индия и тенденцията се е увеличила през последните месеци.
Водещ пакет е Hotstar. Притежавана от “Star India”, контролирана от “Twenty First Century Fox”, Hotstar има около 70% от местния пазар на поточни услуги, според оценки на изследователската фирма Jana. 3,5-годишната услуга има 150 милиона активни месечни потребители, каза изпълнителният директор Ажит Мохан в CNBC в интервю. Netflix има по-малко от един милион абонати в страната, според прогнозите на индустрията.
Днес индийците правят онлайн стрийминг услуги. Компаниите са забелязали: Повече от 35 стрийминг услуги са стартирали или разширили бизнеса си в Индия през последнитетри години и половина, като много други планират да влязат в Bollywood скоро.
Много от тези услуги са собственост на местни телевизионни мрежи и производствени къщи. Balaji Telefilms, известна с производството на някои от най-гледаните семейни телевизионни предавания в Индия, е натрупала повече от 2,5 милиона клиенти, плащащи на ALTBalaji, услугата за стрийминг, която стартира миналата година – каза Nachiket Pantvaidya, група COO на Balaji Telefilms.

Няколко начина, с които да научим децата си на STEM

Как да спрете Google да следи всичко, което правите онлайн


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!