София, ул. Алабин №58

Нови изненади от Google за феновете на виртуалната реалност

Google направи повече от почти всяка друга компания, за да донесе виртуалната реалност до дома с помощта на евтини картонени очила и да даде на обществото лесни начини за създаване и споделяне на 360-градусови снимки. Сега компанията подава на феновете на VR други привилегии – Tour Creator.

Услугата ви позволява да се разхождате по любимите си места от цял свят с Google Street View.

Ето какво трябва да знаете, за да започнете.

Първо отидете на този уебсайт и кликнете върху “Get Started”. На следващата страница натиснете “New tour ” и след това дайте име на обиколката си и кратко описание. И накрая, изберете категория (Изкуство, Архитектура, Храни и напитки и т.н.) и кликнете върху “Create”.

На следващата страница натиснете “Add scene”, за да започнете да създавате вашата VR разходка. Google Maps ще се появи на екрана с опцията за търсене на конкретно местоположение (можете да кликнете върху раздела “Upload”, за да използвате собствените си изображения).

След това кликнете отново върху “Add scene” (в долния десен ъгъл) и отново изберете заглавие, напишете кратко описание. Можете също така да споменавате конкретни интереси и да конкретизирате по-добре мястото (ако е парк или известна улица). 

Когато сте готови, просто натиснете “Add scene” отново и повторете процеса, докато не приключите с целия тур. Накрая кликнете върху “Publish” (отгоре и в центъра) и решете дали искате да направите обиколката си достояние на обществеността или да я запазите като частна. След това можете да споделяте разходката си. 

Тези VR разходки могат да се видят във вашия интернет браузър, но се появяват на очила за виртуална реалност. Google казва, че ще можете да качите обиколките си в приложението си “Expeditions” по-късно тази година, но засега можете да проверите какво правят другите хора.

Защо децата трябва да се научат да кодират

Остани, учи и се реализирай в Бълагрия


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!