София, ул. Алабин №58

Новите правила на Facebook – какво може и какво не може да се публикува

Facebook изясни точно какво не е разрешено да публикувате на платформата и списъкът е изключително дълъг и специфичен.

7500-те модератора на съдържанието на компанията използват новия 27-страничен списък с указания за съдържанието на Facebook, според който бива решено кое е приемливо съдържание на платформата и кое трябва да се свали.

Той включва логични забрани, като нарушаване на авторски права и търговски марки, заплахи за насилие и сексуален тормоз. Но тя също така хвърля нова светлина върху това как Facebook регулира „сивата зона“.

Например, не ви е позволено да използвате реч на омразата … освен ако не сте осведомени за нея. Facebook изясни, че целта е потребителите да бъдат внимателни, когато споделят съдържание.

 

Ето част от съдържанието, което Facebook казва, че не е разрешено на платформата.

Голи снимки на деца – дори когато са публикувани от родителите

„Знаем, че понякога хората споделят голи снимки на собствените си деца с добри намерения, но като цяло премахваме тези изображения поради възможността за злоупотреба от страна на другите и да помогнем да избегнем възможността други хора да използват повторно снимките или да злоупотребяват с образите“.

Повечето, но не всички, женски гърди са забранени

„Например, докато ограничаваме някои изображения на женски гърди, които включват зърната на жената, позволяваме други изображения, включително тези, изобразяващи жени, активно ангажирани с кърменето, и снимки на белези след мастектомия.“

Твърдението, че човек е жертва на трагедия, но всъщност е лъжец или му е било платено да лъже

Това се смята за форма на тормоз, според новите правила на Facebook.

Признания за престъпления

Facebook не е място, което толерира престъпления.

„Ние обаче позволяваме на хората да обсъждат или да се застъпват за законосъобразността на престъпните дейности, както и да се обръщат към тях по риторичен или сатиричен начин“.

Търсят да купят или продадат марихуана и други наркотици

Хората не могат да продават или купуват марихуана или фармацевтични лекарства на платформата. Това включва заявяване на интерес към покупката, като питане дали някой продава или купува стоката.

Когато става въпрос за продажбите на пистолети, Facebook позволява на определени компании да продават огнестрелни оръжия или части от огнестрелно оръжие, но ограничава видимостта на възрастните 21 или повече.

Призовава за насилие, дължащо се на резултата от изборите

Facebook изрично посочва, че на платформата не е позволено „съдържание, съдържащо изявления за намерение, призиви за действие или застъпничество за насилие, дължащо се на резултат от избори“.

Други предложения: Ето как да тествате новия Gmail

Google слага край на Google Play Music


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!