София, ул. Алабин №58

Новите тарифи на Тръмп свидетелстват, че „играта свършва“ за Apple и други американски компании

Президентът Доналд Тръмп даде ясна заявка, че американските компании, които правят бизнес с Китай, ще бъдат засегнати от тарифите, каза Креймър пред CNBC.
„Мисля, че президентът казва:“ Хей, слушайте, момчета, няма да печелите толкова пари в Китай, колкото преди. Тази игра свърши „, каза Креймър на“ Скуак на улицата „.
Търговският конфликт между двете най-големи икономики в света ескалира в понеделник вечерта, след като администрацията на Тръмп обяви, че ще наложи 10% тарифи на китайски внос от още 200 милиарда долара.

Тези задължения ще нараснат до 25% в края на годината.
Ройтерс съобщи във вторник сутринта, че в отговор Китай заявява, че ще внесе тарифи за американски стоки на стойност 60 млрд. долара на 24 септември.
Китай преразглежда плановете за изпращане на делегация във Вашингтон за търговски преговори, съобщи „Южна Китайска сутрешна поща“ във вторник, цитирайки правителствен източник в Пекин.
„Президентът не е чувствителен към компаниите, които правят много пари в Китай от нашата страна“, каза Креймър.
Apple Watch и различни други потребителски джаджи са освободени от този най-нов кръг.
Някои продукти на Apple обаче все още ще бъдат засегнати.
Междувременно главният изпълнителен директор на Мейси Джефри Дженет в понеделник вечерта заяви на конференцията Codeode на Recode, че тарифите ще започнат да повлияват на Macy’s и на други универсални магазини по-значително от други фирми.
Това се дължи на влиянието им върху облеклото, каза той на Кортни Рейгън на сцената, добавяйки, че Macy предприема различни стъпки, за да реши този проблем.

Реклама на Nike е вдъхновила „Think different.“ на Apple
Изкуственият интелект изисква културна интелигентност


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!