София, ул. Алабин №58

Няколко книги, които всеки графичен дизайнер трябва да прочете (част 2)

Продължаваме с част 2 на четивата от сферата на графичния дизайн, които ще ви вдъхновяват и информират за историята на изкуството и неговия съвременен вариант. 

Draplin Design Co: Pretty Much Everything

Аарон Драплин – човекът зад марката на “Ескуайър”, “Форд Моторс” и дори администрацията на Обама, обръща поглед назад към невероятната си кариера до този момент в тази сърдечна ретроспекция.
Кариерата на Драплин се проследява обратно към първия ден. Читателите следват историята на живота му, докато тръгва към университета и си измисля име на сцената на графичния дизайн. Наред с разказа има много очарователни лични анекдоти, които дават на читателите истинска представа за съзнанието на дизайнера.
Както при всяка добра графична дизайнерска книга, има много на какво да се насладите тук визуално. Страниците са пълни с безброй примери за неговата работа, включително всичко от сноуборд графики до дизайн на лого. 

Logo: The Reference Guide to Symbols and Logotypes (mini)

През 2015 г. е публикувано едно мини-издание на многобройната библиотека на Майкъл Евами, представяйки повече от 1300 символа и логотипи в джобен формат.
Тази огромна колекция включва работата на емблематичните майстори като Пол Ранд и Саул Бас, както и някои от най-вълнуващите творби на съвременни и нововъзникващи дизайнери, и серия от кратки текстове, обсъждащи последните постижения в лого-дизайна.
Ето какво каза партньорът на Пентаграма Майкъл Биеру: “Следващия път, когато се изкушавате да създадете лого, разгледайте тази книга. Много вероятно е вече да е направено от нас!”

Champagne and Wax Crayons

Дебютната книга на художествения директор на свободна практика и илюстраторът Бен Талън, “Champagne and Wax Crayons” е дълбоко лична изповед за стартиране и оцеляване в творческите индустрии.
Справянето със свободния начин на живот, намирането на вашето място, развитието в други области и сред други теми – това е брилянтно четиво за всяко творчество – независимо дали сте илюстратор, като Талън или не.

New Perspectives in Typography

 
New perspectives in typography e типографско отношение както за дизайнерите, така и за типофилите. Като се възползва от подход А-Z към съвременния тип дизайн, той демонстрира работата на повече от 100 дизайнери – включително Дейвид Пеърдон, Филип Апелиг, Антъни Бъррил и още няколко изненадващи записи.
Събрани от Хенрик Кубъл и Скот Уилямс, основатели на самостоятелно типографско студио A2 / SW / HK, книгата съдържа 500 красиви пълноцветни визуални примера, заедно с провокиращи есета, изследващи миналото и бъдещето на типовия дизайн.

Graphic Design Visionaries

С участието на 75 от най-влиятелните дизайнери в света, тази книга представя историята на графичния дизайн чрез вдъхновяващи лични истории, заедно с големи, пълноцветни репродукции на тяхната гранична тласкаща работа.
Книгата е аранжирана в хронологичен ред и има участия като M / M Paris, Wim Crouwel, Том Екърсли, Стефан Сагмистър, Studio Dumbar, Irma Boom и други (не в този ред).
Невероятно информативни и вдъхновяващи, визуализаторите за графичен дизайн въвеждат много от ключовите дизайни, които всеки практикуващ трябва да познава.
Търсите ли обучение по графичен дизайн? Тогава вие сте на правилното място. Международна компютърна академия IT STEP предлага точно такова обучение! Запишете се за безплатна консултация, за да научите повече!
 
 
 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!