София, ул. Алабин №58

Няколко причини, заради които си струва да се занимавате с програмиране

Стив Джобс някога беше казал: “Мисля, че всеки в тази страна трябва да се научи как да програмира компютъра, защото ви учи как да мислите”.

Независимо дали искате да подобрите перспективите си за работа или просто искате да разберете повече за това как работят компютрите, изучаването на програмен език е чудесен начин да подобрите уменията си. Ето 10 причини, поради които трябва да научите поне един.

Работа с много перспективи

Кодери, програмисти и софтуерни инженери са с голямо търсене. Ако искате да направите кариера, тогава програмирането е много сигурен залог. А изучаването на поне един програмен език е първата крачка към много доходоносна кариера.

Дори да не искате да се занимавате с програмиране

Не само IT професионалистите могат да се възползват от изучаването на програмен език. Кодирането може да помогне на всеки – от създателите на съдържание до офис мениджърите като това ще ви даде предимство на все по-конкурентния пазар на труда.

Помага ви да работите с другите

Каквато и да е ролята ви в една компания, има шанс в определен момент да трябва да работите с програмисти. Разбирането на езиците за програмиране ще ви помогне да работите заедно с тях, за да решите проблеми и да измислите нови идеи и решения, в случай, че се налага.

Нови умения за учене и мислене

Изучаването на език за програмиране също ще ви научи как да учите по методичен, самоструктуриран начин. Дори и ако посещавате курс, сферата на обучение е толкова голяма, че ще трябва да търсите правилни методи и техники от собствения си опит. И този подход към обучението ще ви помогне да учите по-ефективно и в други области.

Ще се научите как да разрешавате проблеми

Програмните езици се посвещават до голяма степен на логиката и решаването на проблеми. Скоро ще се научите да разделяте проблемите (независимо дали в сферата на програмирането или в живота) на малки логически стъпки.

Ще станете по детайлни и организирани

Да се научиш да кодираш изисква внимание към детайлите и точността. Когато се докоснете до него, ще станете по-фокусирани и детайлно ориентирани – плюс за всяка работна сфера.

Ще ви помогне да намирате нови решения на проблемите си

След като научите как да програмирате компютър, можете да автоматизирате повтарящи се задачи. Можете да програмирате Photoshop автоматично да преоразмерява изображения или да инструктирате Excel да създаде определени електронни таблици. Изведнъж тези досадни, ежедневни задачи могат да бъдат направени с натискането на един бутон.

Можете да го приложите в допълнителна работа

Познаването на програмистки език ще ви позволи да създадете собствен сайт. Ако някога стартирате собствен бизнес, ще можете да създадете свой собствен уебсайт и да спестите доста пари от това.

Нещо повече, програмистите на свободна практика могат да печелят повече от 100 долара на час, което означава, че работите по-малко и все печелите сериозни пари. Освен това ще имате допълнителна гъвкавост да казвате “да” на тези проекти, които наистина искате да направите.

Без значение каква е вашата работа, можете да научите език за програмиране със свободни ресурси (включително Academy Cube). Добри езици за начинаещи са Ruby, Python и Swift.

Международна компютърна академия IT STEP може да ви направи професионален програмист в рамките на 2,5 години. Нашето направление по “Разработване на софтуер” е идеалният начин да го направите. Запишете се за безплатна консултация, за да научите повече подробности. 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!